Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce este iubirea neconditionata si cum o dovedesti fata de copilul tau?

de Sunt Fericita la 2014-08-01
Ce este iubirea neconditionata si cum o dovedesti fata de copilul tau?
Iubirea neconditionata este cel mai important element pentru a creste un copil sanatos, puternic, independent, sigur pe el, iubitor, generos.


Lista de atribute continua, va rog sa ma credeti. Va spun acest lucru dupa ce am citit zeci de carti de parenting in care, fara exceptie, toti autorii predica importanta lectie de a arata copilului tau ca il iubesti no-matter-what.

Indiferent ce se intampla, iubirea ta exista si nu poate fi spulberata de nimic si nimeni, de niciun fel de situatie. Nici daca a luat nota 4 la matematica, nici daca a ramas insarcinata la varsta de 16 ani, nici daca a incercat un chistoc de marijuana, dragostea ta nu va disparea.

Simplul sentiment ca au mereu parte de dragostea ta este atat de reconfortant incat, invers decat s-ar astepta multi, copiii se simt mai responsabili pentru faptele lor. Au mai multa grija la modul in care se comporta, la modul in care iau decizii.

Cum iti arati iubirea neconditionata?
Mai intai de toate, o spui, o declari cu toata claritatea:

"Te iubesc orice ce s-ar intampla. Te iubesc chiar daca iti pierzi papusa. Te iubesc chiar daca nu desenezi toate liniile drepte. Te iubesc chiar daca aflu ca ai facut x si y..."

Sunt doar cateva exemple minimaliste de conversatii care trebuie sa aiba loc intre un parinte si copilul sau.

Ce se intampla daca puii nostri nu stiu ca ii iubim orice s-ar intampla?

Au fost cazuri cand copiii au luat decizii drastice de teama de a pierde iubirea parintilor. Au fost cazuri de suicid, cazuri in care copiii au plecat de acasa sau tot felul de alte situatii, unele mai negative decat altele.

In al doilea rand, copiii care nu sunt constienti de iubirea neconditionata a parintilor lor vor trai intotdeauna cu sentimentul ca beneficiaza de ceva care le poate fi oricand luat. Aici deja discutam despre un sentiment de nesiguranta acuta pentru copiii nostri. Modul in care acestia se vor dezvolta este pus in pericol.


sursa foto: www.freegreatpicture.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre iubire neconditionata

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre parenting

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0