A fost dintotdeauna alaptatul la san cea mai buna metoda de a hrani bebelusul?
NU. De-a lungul istoriei, oamenii si-au hranit pruncii cu lucruri care azi ni se par inadmisibile. Inclusiv piure de paine cu bere. Fie nu le-au dat copiilor lapte deloc, fie i-au lasat sa se hraneasca direct de la animale (capre, oi sau magarite). Daca bebelusii au putut supravietui acestor metode extreme de hranire, este foarte probabil ca o vor face si daca le dai lapte de san sau formula.
De ce-si sug bebelusii degetele si de ce se opresc?
Corpul unui nou-nascut este centrat in jurul gurii. Imediat dupa nastere, un vitel poate sta pe piciore, un pui de caprioara poate fugi. Puiul de om poate suge. Nu poate face aproape nimic in afara suptului. Iar suptul degetelor ii linisteste, are un efect narcotic si ii ajuta sa adoarma.
Dupa cateva luni, restul lumii incepe sa-si faca loc in aceasta relatie. Iar suptul degetelor isi pierde din importanta, pe masura ce copiii invata sa exploreze lumea, spun cercetatorii. Pe la sase luni, cand pot sa se intinda dupa obiecte, le baga in gura, pentru a „vedea” daca difera de propriile degetele. Suptul le confera alinare, dar copiii mai mari isi gasesc alte resurse.
De ce le place bebelusilor sa fie infasati?
Nu pui bebelusul in camasa de forta, ci le pui mainile si picioarele in paturica pentru a te asigura ca nu le pot misca foarte tare. Nu e de mirare ca acum o generatie se considera asta o forma de cruzime. In zilele noastre stim insa ca bebelusilor le place sa fie infasati. Un motiv este ca le inhiba cumva reflexul de tresarire ceea ce diminueaza posibilitatea de a se trezi singuri din somn. Un alt motiv ar fi acela ca-si reamintesc, prin infasare, de cums e simteau in pantece. In plus, pentru a-l infasa, trebuie sa-l iei in brate, ceea ce e foarte linistitor pentru un bebe. Ironia privin practica infasarii este ca bebelusii se simt mai liber infasati, caci se reduce haosul din viata lor. Mai putine variabile, mai putine motive de ingrijorare.
Sursa foto: www.sxc.hu
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 1 vot.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!