Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alimente care te ajuta sa dormi mai bine

de Alina Ilie la 2015-11-20
Alimente care te ajuta sa dormi mai bine
Anumite alimente, consumate inainte de culcare, ajuta creierul sa se relaxeze, induc somnul si reduc starile anxioase. Asadar, iata ce alimente va pot ajuta sa dormiti mai bine noaptea...


Insomnia nu este o problema de neglijat. Un somn odihnitor in timpul noptii are un impact enorm asupra calitatii vietii de zi cu zi.

Este foarte important sa mancam la cina alimente care ajuta digestia si ne asigura un somn linistit. Pentru un somn odihnitor, foarte important este sa nu mancam mult seara. Mesele imbelsugate inainte de culcare ingreuneaza digestia.

Pestele, salata verde, nucile, bananele, laptele au capacitatea de a relaxa muschii si sistemul nervos.

"Anumite tipuri de alimente ajuta practic la inducerea somnului, in timp ce altele il inhiba. Alimente cum ar fi zarzavaturile, legumele cu frunze verzi, cerealele integrale (ovazul, orezul brun), ciupercile de toate felurile, fructele, semintele, busuiocul sunt surse bogate de carbohidrati complecsi, care au un efect usor sedativ deoarece cresc secretia de serotonina, neurotransmitatorul care induce somnul.

Un pahar cu lapte degresat baut seara, inainte de culcare, este unul dintre cele mai vechi si eficiente remedii ale insomniei. Laptele contine triptofan care prin transformarea sa biochimica in serotonina induce somnul si previne trezirea precoce. Salata verde are o reputatie foarte buna de luptator impotriva insomniei. Acest lucru se datoreaza unor substante cu structura similara opioidelor care sunt prezente in salata. Asadar, salata verde ar trebui sa faca parte constant din cina zilnica alaturi de legume, alune si peste. Toate aceste alimente contin vitamina B3 sau niacina, care este implicata in sinteza serotoninei si promoveaza un somn sanatos", a explicat pentru Agerpres nutritionistul Lygia Alexandrescu.

Printre alimentele si bauturile care afecteaza calitatea si durata somnului se numara cafeaua, ceaiul negru, cola, alcoolul, ciocolata, alimentele condimentate, alimentele procesate (carnati, sunca, etc).

Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.74 din 5 - 52 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre somn

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre insomnie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre lapte

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre banane

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0