Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa te machiezi cand ai acnee

de Sunt Fericita la 2021-06-07
Cum sa te machiezi cand ai acnee
Tenul acneic este de regula unul gras si cu siguranta nu este usor de machiat. Daca stapanesti cateva reguli de baza, insa, vei putea obtine un aspect impecabil, mascand in acelasi timp cosurile, punctele negre si cicatricile lasate in urma de cosuri.


Pregatirea produselor si a instrumentelor de machiaj

In primul rand, asigura-te ca ai produsele de machiaj potrivite. Acestea nu trebuie sa trebuie sa aiba o textura prea grea, care sa iti blocheze porii si sa inrautateasca aspectul pielii, ci trebuie sa aiba o formula special conceputa pentru tenul acneic.

In al doilea rand, e nevoie sa iti cureti toate instrumentele pe care le folosesti pentru machiaj: beauty blenderul pentru aplicarea a fondului de ten, pensula pentru contur, pentru blush si chiar si cea pentru sprancene. Acest pas este foarte important, pentru ca altminteri acneea se poate inrautati. Dezinfecteaza instrumentele zilnic cu o solutie speciala de curatare, sau cu un amestec de apa cu spirt si nu uita sa iti speli temeinic cu apa si sapun toate pensulele cel putin o data pe saptamana.

Pregateste tenul pentru machiaj

Curata tenul cu apa micelara si dischete demachiante, hidrateaza-l cu o crema cu textura usoara si asteapta cateva minute, pentru ca aceasta sa fie absorbita de piele. Apoi poti aplica primerul, sau baza pentru machiaj, care va creste aderenta la ten, ajutand la fixarea machiajului si la prelungirea timpului in care acesta arata ca proaspat aplicat. Daca primerul este matifiant, cu atat mai bine, pentru ca va estompa acel efect lucios care face cosurile sa iasa in evidenta chiar si atunci cand sunt acoperite. Urmatorul pas este sa aplici un concealer (sau un corector). Ideal este sa fie de culoare verde, pentru ca acesta neutralizeaza roseata specifica zonei in care apar cosurile.

Aplicarea fondului de ten

Fondul de ten trebuie aplicat prin tapotare cu beauty blenderul pentru un aspect uniform si curat. Inainte de acest lucru, insa, el trebuie ales cu grija. Descopera cum sa te machiezi cu Vichy Dermablend atunci cand ai acnee. Fondul de ten Dermablend este imbogatit cu acid salicilic, care are rol keratolitic, si cu eperulina, care contribuie la diminuarea sebumului. Astfel, chiar daca acest fond de ten este unul tip crema, nu va mai trebui sa folosesti pudra dupa aplicarea lui, pentru un ten cu aspect mat pe toata durata zilei.

Adaugarea detaliilor

Tenul poate parea lipsit de dimensiune si prea uniform imediat dupa aplicarea fondului de ten. Adauga dimensiune fetei tale prin conturare si iluminare, cu pensule separate (si bine curatate in prealabil!). Atat timp cat sunt compacte, sub forma de pulbere, nu tip crema, atunci ele sunt potrivite inclusiv pentru tenul acneic.

Urmatorul pas este aplicarea fardului de ochi, care de aceasta data poate fi ori mat, ori cremos, deoarece zona ochilor, de regula, nu este afectata de acnee. Daca acesta este cremos, insa, ar fi o idee foarte buna sa folosesti inainte un primer pentru ochi, ca sa impiedice substanta sa alunece de pe cuta pe care o formeaza pleoapele atunci cand clipesti sau strangi ochii.

Indepartarea machiajului

Daca ai tenul acneic, este foarte important sa nu uiti sa indepartezi machiajul la finalul zilei. In cazul in care dormi cu machiajul pe fata, iti vei bloca porii din cauza prafului din timpul zilei si a sebumului care s-a acumulat in tot acest timp, riscand astfel sa iti agravezi acneea si sa ai noi eruptii. Foloseste apa micelara si dischete demachiante, iar daca stratul de machiaj este destul de gros, nu te sfii sa te demachiezi de doua sau chiar trei ori. Cand faci acest lucru, nu apasa cu foarte mare putere, pentru ca efectul de frecare iti va irita pielea si mai tare.

Acum ca ai aflat toti pasii pentru un machiaj reusit pentru tenul acneic, nu iti ramane decat sa ii pui in aplicare. Daca ti se pare complicat, poti elida cativa pasi, cum sunt cei in care adaugi detalii precum conturul, iluminarea sau fardul pentru ochi. In schimb, poti opta pentru un look mai simplu pe care sa il completezi cu un ruj potrivit nuantei tenului tau si culorilor tinutei. Nu uita ca machiatul trebuie sa fie distractiv!

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
    In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0