Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sfaturi utile pentru o viata sexuala sanatoasa

de Sunt Fericita la 2022-04-12
Sfaturi utile pentru o viata sexuala sanatoasa
Fiecare cuplu isi doreste o viata sexuala incitanta si intensa pana la adanci batraneti, insa responsabilitatile zilnice si restul problemelor influenteaza in mod inevitabil apetitul sexual si capacitatea de a obtine placere sexuala. Mentinerea unei vieti sexuale sanatoase are o influenta impresionanta asupra satisfactiei personale, de cuplu si de familie.


Insa o viata sexuala sanatoasa nu se intampla de la sine, ci este intretinuta in permanenta, cu eforturi sustinute din partea ambilor parteneri ai cuplului. Si cum o viata sexuala nesanatoasa poate avea repercusiuni importante asupra aspectelor existentiale ale vietii, ne-am propus sa-ti oferim in articolul urmator cateva sfaturi pentru o viata sexuala sanatoasa. Promitem sa fie simple si eficiente! 

Fa exercitii fizice regulate

Exista o multime de studii care au demonstrat conexiunea dintre activitatea sportiva si o viata sexuala sanatoasa. Sportul nu aduce beneficii doar sanatatii fizice, ceea ce poate aduce imbunatatiri majore vietii sexuale, insa daca va programati antrenamentele, asa cum sunt o plimbare pe plaja, o plimbare in parc sau mersul la sala, va veti consolida comunicarea din afara dormitorului. 

Urmeaza o alimentatie echilibrata 

Dieta poate juca un rol important in mentinerea sanatatii vietii sexuale. O alimentatie precare poate afecta considerabil apetitul sexual, iti poate epuiza nivelul de energie, poate produce inflamatii sau chiar disfunctii erectile. Consumand anumite alimente sau produse pentru sanatatea sexuala poti dobandi o viata sexuala sanatoasa si activa, iar dintre acestea enumeram: ciocolata - care stimuleaza secretia de endorfine, usturoiul - un aliment energizant, bogat in vitaminele B si C, stridiile - alimente cu efect afrodiziac, castravetii - care maresc fluxul sanguin catre organele genitale, avocado - care contine vitaminele D si E sau diverse suplimente naturale bogate in vitamine si minerale. 

Renunta la vicii 

Fumatul afecteaza circulatia sanguina catre zona genitala, in timp ce alcoolul poate afecta potenta. Aceste vicii pot influenta intr-un mod negativ viata sexuala, motiv pentru care te sfatuim sa renunti la ele, daca doresti sa te bucuri de o viata sexuala sanatoasa si activa. 

Apeleaza la experti

Te ingrijoreaza faptul ca partenerul tau isi doreste mai mult sex decat tine? Doresti sa-ti convingi partenerul sa fie mai libertin? Intampinati probleme in relatie si in viata sexuala? Cea mai sanatoasa solutie este apelarea la sfaturile unor experti. In aceste sesiuni vei putea beneficia de terapie sexuala alaturi de partener si acest lucru poate pune bazele unei vieti sexuale sanatoase. 

Nu ignora importanta preludiului 

Nu e nimic in neregula cu sexul spontan, insa femeile au intotdeauna nevoie de ceva mai mult timp pentru a fi pregatite. Si daca veti ajunge amandoi in acel punct maxim, senzatia va fi cu siguranta mai intensa pentru amandoi. Prin urmare, te sfatuim sa nu renuntati la preludiu, caci acesta are rolul de a stimula fluxul de sange catre organele genitale, ceea ce transforma sexul intr-unul mai satisfacator. 

Testeaza-te din punct de vedere medical 

Pentru o viata sexuala sanatoasa este important sa te testezi frecvent atat tu, cat si partenerul. Si nu numai pentru bolile cu transmitere sexuala, ci pentru orice afectiune. Testele medicale de rutina sunt intotdeauna benefice pentru a exclude conditiile de baza ce pot cauza o viata sexuala neplacuta. 

Fa controale hormonale 

Lipsa apetitului sexual poate fi provocata de un dezechilibru hormonal. Chiar si prea mult cortizol poate duce la afectarea libidoului. Pentru multe dintre femei, nivelurile scazute de estrogen cauzate de menopauza pot conduce la uscaciunea vaginala si la lipsa generala a apetitului sexual. Prin urmare, te sfatuim sa consulti medicul pentru a-ti testa nivelurile de hormoni. 

Nu uita de importanta comunicarii in cuplu 

Comunicarea este esentiala pentru o viata sexuala sanatoasa, ea fiind importanta in orice relatie si cu atat mai mult in dormitor. Lipsa de comunicare poate duce la nemultumire si resentimente, ceea ce va afecta, ulterior, viata voastra sexuala. 

Fa-ti timp pentru partener 

Sarcinile de zi cu zi si obligatiile familiale pot deteriora viata sexuala si pot crea incordare in relatie. Tocmai de aceea, important este sa va faceti timp doar pentru voi doi, in mod regulat si sa intelegeti nevoile celuilalt. Fa-ti timp pentru partener si evita sa aduci negativism in relatie! 


Speram ca toate aceste sfaturi sa te influenteze intr-un mod pozitiv si sa aduci schimbari benefice in viata ta sexuala. In mod evident, starea vietii noastre sexuale poate avea un impact major asupra sanatatii fizice si mentale. Prin urmare, e nevoie sa aloci putin timp si energie pentru a avea cea mai sanatoasa si armonioasa viata sexuala posibila!

 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimentatie echilibrata

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0