Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 motive pentru care strugurii sunt benefici pentru sanatate

de Ana-Maria Tudor la 2014-10-23
5 motive pentru care strugurii sunt benefici pentru sanatate
Strugurii sunt fructele vedeta ale toamnei! Indiferent daca preferati strugurii albi, ori strugurii negri, trebuie sa stiti ca acestia au multiple beneficii pentru sanatatea dvs., in afara de faptul ca sunt deliciosi.


Strugurii au un numar impresionant de beneficii pentru sanatate, printre care si unele mai putin cunoscute, dupa cum informeaza site-ul medicalnewstoday.com: prevenirea cancerului, a bolilor de inima si a tensiunii arteriale ridicate.

Iata 3 motive pentru care este indicat sa consumati cat mai multi struguri:

1. Au valori nutritive - contin un nivel ridicat de apa si sunt excelenti pentru hidratare. Nu au au multe calorii, insa contin si antioxidanti importanti pentru sanatatea ochilor, cum ar fi luteina si zeaxantina.  O cana de boabe de struguri rosii sau albi contine 104 calorii, 1,09 grame de proteine, 0,24 grame de grasime, 1,4 fibre de fibre, 4,8 miligrame de vitamina C, 10 micrograme de vitamina A, 288 miligrame de potasiu, 0,54 miligrame de fier si 3 micrograme de folati.

2. Combat aparitia cancerului - contin antioxidanti puternici, cunoscuti ca polifenoli, care pot incetini sau preveni multe tipuri de cancer, inclusiv cel de esofag, plamani, gura, farinx, pancreas, prostata si colon.

3. Tin alergiile la distanta - pot atenua simptomele de alergii datorita efectelor antiinflamatoare ale quercetinului.

4. Previn bolile cardiace - continutul ridicat de polifenol din struguri poate diminua riscul de boli cardiovasculare prin reducerea presiunii sangvine prin mecanisme antiinflamatoare.

5. Combat aparitia diabetului - resveratrolul din struguri are capacitatea de a proteja impotriva neuropatiei si a retinopatiei diabetice, cauzate de un control slab asupra diabetului, care afecteaza sever vederea.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre struguri

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0