Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce antioxidanti contin fructele si legumele in functie de culoarea lor

de Alina Ilie la 2023-07-25
Ce antioxidanti contin fructele si legumele in functie de culoarea lor
Puteti folosi culorile fructelor si legumelor pentru a va ghida nivelurile de antioxidanti din dieta dvs. Antioxidantii sunt substante care ajuta la reducerea oxidarii - un proces care are loc in mod normal in organism, dar poate deteriora celulele corpului (in special in prezenta toxinelor). Iata ce antioxidanti se ascund in spatele fiecarei culori:


Rosu

O multime de fructe si legume rosii sunt disponibile, si multe dintre acestea va pot oferi antioxidanti sanatosi. De exemplu, fasolea rosie. Este incarcata cu antioxidanti! Fasolea rosie are un nivel antioxidanti care este la fel de mare sau chiar mai mare decat multe fructe considerate surse opulente de antioxidanti. Desigur, asta nu inseamna ca ar trebui sa trecem cu vederea peste fructele de padure rosii si alte fructe rosii: zmeura, ciresele, merele rosii si capsunile - surse excelente de antioxidanti.
 
Puteti gasi cantitati abundente de licopen in rosii, si s-a demonstrat ca licopenul contribuie la starea de sanatate a prostatei. Asta nu inseamna ca femeile ar trebui sa nu profite de beneficiile pentru sanatate oferite de rosii.
 
Un alt antioxidant specific pe care il puteti gasi in fructele rosii este resveratrol. Resveratrolul a fost dovedit ca reduce nivelul celulelor canceroase, ajuta la protectia celulelor nervoase la diabetici si reduce, de asemenea, aparitia bolilor de inima, ajutand la mentinerea vaselor de sange. Puteti gasi resveratrol in coaja strugurilor rosii si, de asemnenea in vinul rosu.
 
Albastru si violet
 
Legumele proaspete si fructele care sunt albastre sau violet nu sunt la fel de comune ca cele in nuante de verde sau rosu, insa aceste alimente albastre si violet va pot oferi beneficii extraordinare ale antioxidantilor. Incepeti cu prunele si omoloagele lor uscate, prune uscate. Ambele pot fi considerate snacks-uri si sunt pline de antioxidanti. Puteti alege, de asemenea, murele; acestea sunt un pic mai greu de gasit in extrasezon, dar atunci cand acestea sunt disponibile incercati sa le includeti in dieta pentru un impuls de antioxidanti.
 
In topul alimentelor bogate in antioxidanti se gasesc afinele. Ati auzit de multe ori mentionate afinele ca fiind unul dintre "super alimentele" si ca nu este vorba doar despre marketing. Afinele sunt pline de antioxidanti benefici, si ele, de asemenea, contin multe dintre vitaminele de care aveti nevoie pentru a ramane sanatosi.
 
Consumati afine ori de cate ori aveti posibilitatea, si retineti ca cu cat sunt mai inchise la culoare, cu atat sunt mai sanatoase.
 
Portocaliu
 
Portocaliul si galbenul sunt membri ai grupurilor de fructe si legume celebre pentru continutul de beta - caroten, un antioxidant care ajuta la protejarea impotriva bolilor de ochi si unelor forme de cancer. Daca credeti ca aveti nevoie de un impuls de beta-caroten, incercati sa consumati alimente portocalii, cum ar fi, morcovii. Alte fructe de culoare portocalie si galbena care contin antioxidanti sunt nectarinele, portocalele, lamaile, piersicile si grapefruit-ul.
 
Verde
 
Legumele verzi reprezinta o mare parte din legumele pe care le intalnim, si ar trebui sa constituie o parte importanta din dieta dvs. De la mazare la varza creata la varza de Bruxelles si chiar algele. Legumele verzi ofera corpului tot felul de substante sanatoase, inclusiv antioxidanti. In aceasta sectiune, broccoli are un tratament preferential deoarece reprezinta un manunchi extrem de sanatos. Broccoli contine o multime de sulforafan, un antioxidant care a fost a primit foarte multa atentie din partea cercetatorilor in ultima vreme pentru ca ajuta organismul sa scape de toxine, sustine sistemul imunitar, si poate incetini dezvoltarea tumorilor.
 
Printr-o dieta adecvata, oferi organismului exact impulsul de care are nevoie pentru a-si extrage si a prelucra substantele nutritive de care are nevoie. Mai multe detalii in lucrarea "Ghid complet de detoxifiere'
 

Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fructe

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre legume

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre detoxifiere

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0