Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dr. OZ: 5 tipuri de durere pe care nu trebuie sa le ignori

Dr. OZ: 5 tipuri de durere pe care nu trebuie sa le ignori
Dr. Oz povesteste, pentru site-ul Oprah.com, despre o pacienta care suferea de un atac de cord grav. Se pare ca experimentase dureri intermitente in zona pieptului si stari de greata saptamani intregi, fara a-si da seama ca acestea sunt semnele unui episod cardiac sever.


Durerea este parte a vietii zilnice, mai ales pe masura ce imbatranim. Inainte insa sa trecem simptomele cu vederea, asa cum fac multi dintre noi (un studiu arata ca 70% dintre oameni amana consultul de specialitate la un medic, uneori pana este prea tarziu), fii atenta la urmatoarele semne pe care nu trebuie sa le ignori:
1. Durere de piept care iradiaza: Daca durerea urca pana spre umar si maxilar sau simti presiune intensa (ca si cum ai fi prinsa in menghina), un vas blocat poate impiedica fluxul de oxigen spre inima.
Suna la 112 si ia o aspirina. Cand ajungi la spital, un EKG poate stabili daca ai avut sau nu un atac de cord.
2. Durere surda in partea de jos a spatelui: Un spate dureros care este amortit sau durere care incepe de la fese si se extinde spre picioare este semnul unei hernii de disc. Aceasta apare cand o portiune a unui disc vertebral se rupe si preseaza asupra nervului.
Mergi la medic sa dea un diagnostic clar. Exista si tratamente nonchirurgicale, cum ar fi antiinflamatorele, odihna, exercitii fizice sub supraveghere medicala. 90% dintre pacienti se simt mai bine dupa aceea. Daca durerea persista, s-ar putea sa ai nevoie de operatie pentru a indeparta discul.
3. Durere de gambe: Poate ai mers mult si ai febra musculara. Dar o astfeld e durere poate fi smenul trombozei venoase acute care apare cand un cheag de sange se formeaza in vena si blocheaza circulatia sangelui spre inima. Parti din cheagul de sange pot circula spre plamani, ducand la probleme grave. Fii in special atenta daca gamba este umflata, inrosita sau daca simti zona calda la atingere.
4. Durerea de cap inopinata: Ti se pare ca nu ai mai avut niciodata o durere asa de mare. Ea poate sa-ti puna viata in pericol cand ascunde o ruptura de anevrism sau o slabire a unu vas de sange din cereir, ceea ce duce la o hemoragie interna.
5. Durerea de gat: Dai vina pe pozitia incomoda de la birou, dar ea poate ascunde o meningita. In acest caz, gatul este teapan si dureros la orice incercare de miscare. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 2.83 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre durere

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dr. oz

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0