6 motive pentru a consuma mai des scortisoara
de
Elena Alina Constantinescu la 2016-07-21

Scortisoara a fost folosita din cele mai vechi timpuri atat pentru aromatizare si cat si pentru calitatile medicinale.
De asemenea, constituie o sursa foarte buna de fibre alimentare, fier si calciu. Combinatia de calciu si fibre este de ajutor pentru reducerea riscului de cancer de colon si scaderea nivelului de colesterol.
Iata sase motive pentru a consuma cat mai des scortisoara:
1. Reduce nivelul zaharului din sange
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Culegere de teste rezolvate la matematica pentru reusita la Bacalaureat
Cum sa iei bacalaureatul la mate cu succes Metoda cu 100 sanse de reusita DA Copilul tau are timp sa se pregateasca corect Culegerea de teste REZOLVATE la matematica pentru reusita la Bacalaureat specializarile M1 si M2 contine 60 de teste REZOLVATE concepute dupa modelul celor date la examenul de bacalaureat...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
S-a demonstrat ca scortisoara poate normaliza nivelul de zahar din sange la diabetici prin imbunatatirea capacitatii de a raspunde la insulina.
2. Scade colesterolul
Diabeticii pot reduce, de asemenea, factorii de risc asociati cu boli cardiovasculare prin consumulul unei jumatate de lingurite de scortisoara. Un studiu realizat in anul 2003 a constatat ca, dupa 40 de zile in care au mancat intre 1 si 6 grame de scortisoara (aproximativ 2 lingurite), persoanele care aveau diabet de tip 2 au avut un nivel redus al trigliceridelor si al colesterolului.
3. Previne coagularea sangelui
Multe cercetari au aratat efectul scortisoarei asupra trombocitelor din sange. Aceasta ajuta la subtirea sange si previn aglomerarea trombocitelor.
4. Lupta impotriva bacteriilor
Medicina ayurvedica a folosit mult timp scortisoara pentru calitatile antimicrobiene, pentru a sprijini sistemul imunitar si de a tine la distanta raceala si gripa. S-a dovedit ca stopeaza cresterea bacteriilor, ciupercilor care produc inflamatii in organism.
Un studiu a aratat ca este o alternativa eficienta la conservantii alimentari chimici, impiedicand cresterea agentilor patogeni care duc la toxiinfectii alimentare.
5. Stimuleaza memoria si protejeaza creierul
Mai mult, scortisoara imbunatateste functiile cognitive, imbunatateste memoria si puterea de concentrare.
Un studiu din 2011 a sugerat ca ar putea avea un rol important in reducerea inflamatiilor cronice, care duce la diferite boli neurodegenerative, cum ar fi boala Alzheimer, boala Parkinson, scleroza multipla, tumori cerebrale si meningita.
6. Imbunatateste digestia
In medicina traditionala chineza scortisoara a fost folosita pentru a combate flatulenta, greata si diareea. De asemenea, se crede ca poate imbunatati capacitatea organismului de a digera alimentele.
Sursa: greenmedinfo.com
Foto: pixabay.com
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 3.73
din 5
- 44 voturi.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Comentarii articole