De asemenea, constituie o sursa foarte buna de fibre alimentare, fier si calciu. Combinatia de calciu si fibre este de ajutor pentru reducerea riscului de cancer de colon si scaderea nivelului de colesterol.
Iata sase motive pentru a consuma cat mai des scortisoara:
1. Reduce nivelul zaharului din sange
S-a demonstrat ca scortisoara poate normaliza nivelul de zahar din sange la diabetici prin imbunatatirea capacitatii de a raspunde la insulina.
2. Scade colesterolul
Diabeticii pot reduce, de asemenea, factorii de risc asociati cu boli cardiovasculare prin consumulul unei jumatate de lingurite de scortisoara. Un studiu realizat in anul 2003 a constatat ca, dupa 40 de zile in care au mancat intre 1 si 6 grame de scortisoara (aproximativ 2 lingurite), persoanele care aveau diabet de tip 2 au avut un nivel redus al trigliceridelor si al colesterolului.
3. Previne coagularea sangelui
Multe cercetari au aratat efectul scortisoarei asupra trombocitelor din sange. Aceasta ajuta la subtirea sange si previn aglomerarea trombocitelor.
4. Lupta impotriva bacteriilor
Medicina ayurvedica a folosit mult timp scortisoara pentru calitatile antimicrobiene, pentru a sprijini sistemul imunitar si de a tine la distanta raceala si gripa. S-a dovedit ca stopeaza cresterea bacteriilor, ciupercilor care produc inflamatii in organism.
Un studiu a aratat ca este o alternativa eficienta la conservantii alimentari chimici, impiedicand cresterea agentilor patogeni care duc la toxiinfectii alimentare.
5. Stimuleaza memoria si protejeaza creierul
Mai mult, scortisoara imbunatateste functiile cognitive, imbunatateste memoria si puterea de concentrare.
Un studiu din 2011 a sugerat ca ar putea avea un rol important in reducerea inflamatiilor cronice, care duce la diferite boli neurodegenerative, cum ar fi boala Alzheimer, boala Parkinson, scleroza multipla, tumori cerebrale si meningita.
6. Imbunatateste digestia
In medicina traditionala chineza scortisoara a fost folosita pentru a combate flatulenta, greata si diareea. De asemenea, se crede ca poate imbunatati capacitatea organismului de a digera alimentele.
Sursa: greenmedinfo.com
Foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu
Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 3.75
din 5
- 46 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!