Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

6 motive pentru a consuma mai des scortisoara

de Alina Ilie la 2016-07-21
6 motive pentru a consuma mai des scortisoara
Scortisoara a fost folosita din cele mai vechi timpuri atat pentru aromatizare si cat si pentru calitatile medicinale.


Este o sursa excelenta de minerale (de exemplu, manganul este un activator important al enzimelor esentiale pentru construirea de oase sanatoase precum si pentru alte procese fiziologice), vitamine si carbohidrati.

De asemenea, constituie o sursa foarte buna de fibre alimentare, fier si calciu. Combinatia de calciu si fibre este de ajutor pentru reducerea riscului de cancer de colon si scaderea nivelului de colesterol.

Iata sase motive pentru a consuma cat mai des scortisoara:

1. Reduce nivelul zaharului din sange

S-a demonstrat ca scortisoara poate normaliza nivelul de zahar din sange la diabetici prin imbunatatirea capacitatii de a raspunde la insulina.

2. Scade colesterolul

Diabeticii pot reduce, de asemenea, factorii de risc asociati cu boli cardiovasculare prin consumulul unei jumatate de lingurite de scortisoara. Un studiu realizat in anul 2003 a constatat ca, dupa 40 de zile in care au mancat intre 1 si 6 grame de scortisoara (aproximativ 2 lingurite), persoanele care aveau diabet de tip 2 au avut un nivel redus al trigliceridelor si al colesterolului.

3. Previne coagularea sangelui

Multe cercetari au aratat efectul scortisoarei asupra trombocitelor din sange. Aceasta ajuta la subtirea sange si previn aglomerarea trombocitelor.

4. Lupta impotriva bacteriilor

Medicina ayurvedica a folosit mult timp scortisoara pentru calitatile antimicrobiene, pentru a sprijini sistemul imunitar si de a tine la distanta raceala si gripa. S-a dovedit ca stopeaza cresterea bacteriilor, ciupercilor care produc inflamatii in organism.
Un studiu a aratat ca este o alternativa eficienta la conservantii alimentari chimici, impiedicand cresterea agentilor patogeni care duc la toxiinfectii alimentare.

5. Stimuleaza memoria si protejeaza creierul

Mai mult, scortisoara imbunatateste functiile cognitive, imbunatateste memoria si puterea de concentrare.
Un studiu din 2011 a sugerat ca ar putea avea un rol important in reducerea inflamatiilor cronice, care duce la diferite boli neurodegenerative, cum ar fi boala Alzheimer, boala Parkinson, scleroza multipla, tumori cerebrale si meningita.

6. Imbunatateste digestia

In medicina traditionala chineza scortisoara a fost folosita pentru a combate flatulenta, greata si diareea. De asemenea, se crede ca poate imbunatati capacitatea organismului de a digera alimentele.

Sursa: greenmedinfo.com
Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.75 din 5 - 46 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre scortisoara

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre condiment

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer

Cele mai citite articole

Grasimea de la nivelul abdomenului este inamicul numarul unu al femeilor care isi doresc o talie de ...
Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016