Cauze
Caderea de calciu are loc in momentul in care concentratia ionilor liberi de calciu din sange scade sub minima acceptata ca normala, de 4,0 mg/dl. Cauzele pentru care nivelul de calciu poate atinge cote mai mici sunt diverse, iar una dintre acestea este insuficienta renala cronica. O lipsa de calciu, asa cum o numim in termeni general, mai poate fi cauzata si de scaderea magneziului si cresterea fosforului din sange, pancreatita, deficitul de vitamina D, unele medicamente citostatice si anticonvulsive, precum si de lipsa unui consum de alimente care sa contina cantitatile necesare de calciu.
Simptome
Caderea de calciu se manifesta, in principal, prin dureri abdominale, palpitatii, senzatia de sufocare, dificultate la inghitirea alimentelor, amorteala, spasme musculare si pierderi de memorie in cazurile grave.
Remedii naturale
Putem corecta aceste scaderi de calciu prin pulberea de coada-calului deoarece aceasta planta are in compozitie acid silicic, util in tratarea dezechilibrelor fosfo-calcice. Aceasta pulbere se administreaza sublingual, cate un varf de cutit de trei-patru ori pe zi sau poate fi folosita pentru prepararea unui decoct. Poate fi gasita in Plafar si sub forma de capsula si se administreaza de trei ori pe zi, in timpul meselor, cu putina apa.
Un alt preparat care ofera niste rezultate eficiente este maceratul de coaja de ou care se obtine din coji macinate de la ouale de tara, suc de lamaie si miere de albine. Intr-un borcan cu filet se adauga coaja macinata de la patru oua fierte si sucul de la doua lamai. Se lasa la macerat trei zile si se filtreaza cu ajutorul unui tifon, adaugandu-se o cantitate de miere egala cu maceratul obtinut. Se consuma intre una si trei lingurite pe zi inainte de mese si alte trei-patru lingurite dupa mese.
Caderea de glicemie
Caderea de glicemie se produce atunci cand concentratia de zahar din sange ajunge sub limita inferioara a normalului, respectiv sub 50 mg/dl. Aceasta se produce, in cele mai multe cazuri, atunci cand creste nivelul brusc nivelul de insulina din sange, cand sunt consumate bauturi alcoolice, cand se depun eforturi fizice de intensitate crescuta sau in cazul unui regim alimentar haotic.
Cum recunoastem caderea de glicemie
Aceasta se manifesta printr-o senzatie de slabiciune si foame, prin dureri de cap, agitatie, ameteli, tremuraturi, o culoare pala a fetei, greturi si dureri abdominale, furnicaturi in degetele de la maini sau picioare sau in buze, tulburari de vedere.
Citeste aici cum sa iti mentii glicemia echilibrata de-a lungul zilei>>
Remedii
Pentru a evita hipoglicemia, este bine sa avem un stil de viata echilibrat, evitand excesele de bauturi alcoolice sau pe cele alimentare. Mancarurile grase, dulciurile si zaharul rafinat deteremina un dezechilibru al nivelului de zahar din sange, iar intervalul mare dintre mese duce la aparitia hipoglicemiei. In timpul zilei, fie ca este vorba de efort fizic sau intelectual, este bine sa luam cate o gustare naturala si sanatoasa alcatuita din fructe proaspete sau uscate (deshidratate), nuci caju, seminte de dovleac, migdale, nuci sau iaurt.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori
Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.1
din 5
- 594 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!