1. Principala functie a antioxidantilor este de a elimina radicalii liberi din organism care pot cauza boli. Beta carotenul lupta si distruge radicalii liberi care sunt produsi cand pielea este expusa la lumina soarelui. Lumina soarelui ajuta pielea la furnizarea vitaminei D, dar, in acelasi timp, razele ultraviolete cresc nivelul radicalilor liberi din corp. Cand mancam alimente cu beta caroten, acesta protejeaza pielea de daunele ce pot fi cauzate de radicalii liberi.
2. Studiile arata ca cei care includ mai mute alimente cu beta caroten in dieta sunt mai putin predispusi sa dezvolte boli de inima decat cei care consuma considerabil mai putin beta caroten. Nutrientul previne bolile arterelor coronariene si, prin urmare, este benefic si pentru sanatatea cardiovasculara.
3. Beta carotenul a fost descoperit a fi un factor important in reducerea riscului anumitor tipuri de cancer (cum ar fi cel de piele). Totusi, trebuie sa ne asiguram ca beta carotenul provine din surse alimentare, nu din suplimente.
4. Beta carotenul se gaseste intr-o varietate de produse: morcovi, dovleac, cartofi dulci si alte fructe si legume rosii, portocalii si galbene. Apare chiar si in dovlecel si in legumele cu frunze verzi, ca broccoli si spanacul.
5. Dupa cum sugereaza numele, „beta” si „carotene” sunt derivate din cuvinte grecesti si latine, ultimul insemnand, la propriu, „morcov”. Morcovii sunt, probabil, cea mai importanta sursa de beta carotene. Un morcov este suficient pentru aportul zilnic recomandat de beta carotene pentru un adult de greutate medie.
6. Sucul de morcovi iti da mai mult beta carotene decat legumele crude, pentru ca morcovii cruzi contin si fibre pe care organismul el elimina, alungand si mare parte din beta carotene. Iar, prin juicing, se elimina numai fibrele.
7. Vitamina A este un nutrient esentual de care toate fiintele umane au nevoie pentru o sanatate si dezvoltare normale. Non-vegetarienii obtin mare parte din vitamina A din produse lactate si oua. Vegetarienii trebuie insa sa se asigure ca au in meniu suficiente legume si fructe rosii, portocalii si galbene.
Sursa: magforwomen.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 3.57
din 5
- 7 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!