Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 lucruri despre Beta Carotene

de Alina Negrutiu la 2014-05-05
7 lucruri despre Beta Carotene
Beta Carotenul este un pigment rosu-portocaliu care se gaseste in anumite plante si fructe puternic colorate. Este un compus organic care se apare in legume precum dovleacul, morcovii, cartofii dulci si majoritatea fructelor si legumelor care au culoarea rosie sau portocalie. Corpul nostru converteste beta carotenul in vitamina A, un nutrient esential care este util pielii sanatoase, sanatatii ochilor si unui sistem imunitar puternic. Iata mai jos sapte lucruri despre acest antioxidant:


1. Principala functie a antioxidantilor este de a elimina radicalii liberi din organism care pot cauza boli. Beta carotenul lupta si distruge radicalii liberi care sunt produsi cand pielea este expusa la lumina soarelui. Lumina soarelui ajuta pielea la furnizarea vitaminei D, dar, in acelasi timp, razele ultraviolete cresc nivelul radicalilor liberi din corp. Cand mancam alimente cu beta caroten, acesta protejeaza pielea de daunele ce pot fi cauzate de radicalii liberi.
2. Studiile arata ca cei care includ mai mute alimente cu beta caroten in dieta sunt mai putin predispusi sa dezvolte boli de inima decat cei care consuma considerabil mai putin beta caroten. Nutrientul previne bolile arterelor coronariene si, prin urmare, este benefic si pentru sanatatea cardiovasculara.
3. Beta carotenul a fost descoperit a fi un factor important in reducerea riscului anumitor tipuri de cancer (cum ar fi cel de piele). Totusi, trebuie sa ne asiguram ca beta carotenul provine din surse alimentare, nu din suplimente.
4. Beta carotenul se gaseste intr-o varietate de produse: morcovi, dovleac, cartofi dulci si alte fructe si legume rosii, portocalii si galbene. Apare chiar si in dovlecel si in legumele cu frunze verzi, ca broccoli si spanacul.
5. Dupa cum sugereaza numele, „beta” si „carotene” sunt derivate din cuvinte grecesti si latine, ultimul insemnand, la propriu, „morcov”. Morcovii sunt, probabil, cea mai importanta sursa de beta carotene. Un morcov este suficient pentru aportul zilnic recomandat de beta carotene pentru un adult de greutate medie.
6. Sucul de morcovi iti da mai mult beta carotene decat legumele crude, pentru ca morcovii cruzi contin si fibre pe care organismul el elimina, alungand si mare parte din beta carotene. Iar, prin juicing, se elimina numai fibrele.
7. Vitamina A este un nutrient esentual de care toate fiintele umane au nevoie pentru o sanatate si dezvoltare normale. Non-vegetarienii obtin mare parte din vitamina A din produse lactate si oua. Vegetarienii trebuie insa sa se asigure ca au in meniu suficiente legume si fructe rosii, portocalii si galbene. 
 
Sursa: magforwomen.com
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.57 din 5 - 7 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre antioxidanti

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0