Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 semne ca suferi de deficienta de vitamina D

de Alina Negrutiu la 2014-05-02
7 semne ca suferi de deficienta de vitamina D
Da, a venit cu siguranta primavara, asa ca este vremea sa dam din cojoace jos si sa ne umplem de vitamina D. Cam 80 pana la 90% din aportul de vitamina D, acest nutrient crucial pentru oase, piele si sanatate mentala, este obtinut prin expunerea la soare. Problema este ca multi dintre noi presupunem ca o dieta sanatoasa ne asigura fiecare nutrient. Numai ca este greu sa ajungem la doza zilnic recomandata.


Institutul de Medicina si Statele Unite recomanda ca majoritatea copiilor si adultilor cu varste sub 70 de ani sa primeasca 600 UI de vitamina D zilnic, in timp ce varstnicii ar trebui sa ajunga la 800 de UI. 
Fara un aport suficient de vitamina D, copiii sunt supusi unui risc mai mare de rahitism, inmuiere a oaselor, iar adultii de osteoporoza. Deficientele de vitamina D cresc si riscul de hipertensiune si diabet de tip 2. 
Cand ar trebui sa ne ingrijoram, deci?
Te dor oasele.
Mai ales iarna, adultii cu deficienta de vitamina D simt mai multa durere in oase si muschi si incheieturile sunt mai tepene cand se trezesc dimineata.
Esti depresiva.
Vitamina D pare sa imbunatateasca nivelurile serotoninei care te fac mai fericita. Intr-un studiu mic din 1998, subiectilor sanatosi le-au fost administrate suplimente de vitamina D in timpul iernii si au raportat sentimente mai pozitive decat cei care nu primisera nimic. In orice caz, un studiu mai amplu in randul unor femeie de peste 70 de ani a aratat ca nu exista beneficii mentale semnificative.
Ai peste 50 de ani.
Pe masura ce imbatranesti, pielea ta nu mai produce atata vitamina D si rinichii sunt si ei mai putin productivi cand vine vorba de convertirea acestei vitamine intr-o forma pe care organismul o poate folosi, conform Societatii Aericane pentru Cancer. Adultii mai in varsta stau si mai multa vreme in spatii inchise.
Esti supraponderala sau obeza.
Nu exista nicio schimbare in producerea de vitamina D la cei care au exces de greutate, dar concentratia mai mare de grasime corporala afecteaza nivelurile de vitamina D in sange. Si asta pentru ca vitamina D este solubila in grasime, ceea ce inseamna ca, cu cat ai mai multa grasime, cu atat aceasta se dilueaza. Iar persoanele supraponderale s-ar putea sa trebuiasca sa suplimenteze dozajul, pentru a contrabalansa acest efect.
Ai pielea de culoare mai inchisa.
Studiile arata ca exista diferente demografice intre insuficientele si deficientele de vitamina D. Pigmentul pielii tale este un ecran natural de protectie solara. O crema cu factor de protectie 30 reduce abilitatea pielii de a face vitamina D cu 97%. Iar cei cu pielea foarte inchisa au nevoie de pana la 10 ori mai multa expunere la soare decat cei cu pielea alba, pentru a produce aceeasi cantitate de vitamina D.
Transpiri mult in zona capului.
Acesta este un simptom clasic.
Ai probleme cu intestinele.
Persoanele cu boala Chron, celiaca sau boala intestinala inflamatorie sunt supusi unui risc mai mare de deficienta de vitamina D, pentru ca aceste afectiuni gastrointestinale afecteaza absorbtia grasimilor.
 
 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.75 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vitamina d

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre protectie solara

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0