Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Alimentele ne vindeca in functie de culoarea pe care o au. Vezi galeria foto

Alimentele ne vindeca in functie de culoarea pe care o au. Vezi galeria foto
Alimentele ne vindeca in functie de culoarea pe care o au. Vezi galeria foto

Cu totii stim ca "verdele" nu trebuie sa lipseasca din farfurie intr-o zi normala, insa sunt importante toate celelalte culori. Vrei sa ai un corp frumos si armonios datorita dietei zilnice? Adauga culori in farfurie pentru a evita problemele de sanatate si cele legate de aspectul fizic. "Consumul de alimente de diferite culori ne asigura in mod cert o piele stralucitoare, o silueta mai subtire si ne ajuta sa luptam impotriva bolilor", sustine nutritionista Linda Foster.


Iata cum putem avea un adevarat curcubeu in farfurie:

Violet
Produse precum afinele, smochinele, prunele, strugurii, vinetele, varza rosie si chiar vinurile rosii contin niveluri ridicate de antioxidanti puternici, cum ar fi resveratrolul si antocianinele. Antocianinele ne pot proteja impotriva bolilor de ficat, reduc tensiunea arteriala si lupta contra imbatranirii premature, in timp ce resveratrolul poate reduce riscul de boli cardiace si cancer si imbunatateste memoria. Afinele sunt un aliat si in lupta contra cresterii in greutate.


Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Evaluarea Nationala Culegere exercitii rezolvate la matematica clasa a VIII-a


Prin Culegerea de probleme si exercitii copilul tau si matematica vor deveni cei mai buni prieteni Vei spune poate ca ai biblioteca plina ochi de carti si culegeri de matematica din toate timpurile mai de pe vremea ta cand Gheba si Petrica dadeau de furca micilor matematicieni sau mai recente raportate la noile programe...

Oferta Speciala
valabila 48h


Portocaliu
Portocalele, morcovii, dovleceii, cartofii dulci, piersicile, ardeii si dovleacul sunt pline de betacaroten (antioxidant), precum si un alt carotenoid numit beta-cryptoxanthin. Betacarotenul ne protejeaza vederea, pielea si poate preveni aparitia cancerului. Beta-cryptoxanthina are beneficii asupra tractului respirator si reduce inflamarile cauzate de artrita.


Rosu
Rosiile, ardeii, capsunile, zmeura, coacazele si ciresele contin un antioxidant puternic, numit licopen, precum si antocianine. In plus, contin vitaminele A si C. Licopenul este o substanta ce protejeaza pielea de efectele arsurilor solare si are efecte antitumorale in cancerul de prostata, san, vezica urinara, plamani si piele. Licopenul reduce semnificativ riscul ateroscleroze.


Galben
Bananele, lamaile, porumbul, ananasul, grepfrutul si ardeii galbeni contin carotenoizi, care pot reduce riscul imbolnavirii cu anumite forme de cancer si pot ajuta la imbunatatirea stralucirii pielii. In plus, reduc riscul de a dezvolta boli de inima si intaresc sistemul imunitar.


Verde
Spanacul, castravetii, broccoli, varza, fasolea verde, mazarea, merele, strugurii si fructele kiwi sunt bogate in carotenoizi numiti luteina si zeaxantina, precum si alte substante ca betacaroten, vitamina K, fier, potasiu si calciu. Luteina si zeaxantina sunt importante in prevenirea orbirii, in special la persoanele in varsta. O portie zilnica din oricare dintre aceste alimente poate reduce riscul de a suferi un atac de cord.


Alb
Cartofii, ceapa, usturoiul, ciupercile si conopida sunt bogate in antioxidanti precum beta glucan, un imunostimulator extrem de eficient care ajuta la intarirea capacitatii naturale de aparare a organismului. Alicina continuta de usturoi influenteaza tensiunea arteriala, nivelul de insulina si trigliceridele.


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre culori

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre farfurie

Spune-ne opinia ta despre "Alimentele ne vindeca in functie de culoarea pe care o au. Vezi galeria foto"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


2 + 5 =

Cele mai citite articole

Stim cu totii ca masa de seara trebuie sa fie una usoara, tocmai pentru ca alimentele sa aiba ...
Fiecare persoana isi doreste sa obtina mai multe lucruri si, in acest mod, devine tot mai greu sa ...
Daca vrei sa vezi un film de comedie care sa te binedispuna, atunci ti-am pregatit un top cu cele ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Vreau să-i mulțumesc domnului Bubuza că mi-a adus înapoi fostul meu iubit, iubitul meu și ...
“Prietenii sunt familia pe care ti-o alegi.” - Asa este!!!
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Detoxifiere sanatoasa - Ghid complet pentru femei
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0