Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ati auzit de uleiul de primula? Ce beneficii are si cum il puteti folosi

de Alina Ilie la 2023-04-11
Ati auzit de uleiul de primula? Ce beneficii are si cum il puteti folosi
Uleiul de primula este folosit pentru beneficiile sale uimitoare pentru sanatate, asa ca ati putea fi surprinsi sa aflati despre impactul pozitiv pe care il poate avea asupra pielii, parului si a oaselor.


Nativii americani si colonistii europeni au folosit pentru hrana aceasta floare salbatica care creste in estul si centrul Americii de Nord. Si astazi, semintele florii sunt adunate si presate la rece pentru uleiul lor, care se regaseste in compozitia suplimentelor alimentare.
 

La ce este bun uleiul de primula?


Acest ulei este bogat in acizi grasi esentiali despre care se stie ca ajuta la reducerea durerii asociate cu sindromul premenstrual, reduce bufeurile cauzate de menopauza, amelioreaza problemele pielii, cum ar fi eczema, acneea si psoriazisul. Mai poate fi, de asemenea, utilizat ca agent antiinflamator, prevenind durerile cauzate de artrita si nu numai.
 

Uleiul de primula: de ce este atat de special?

 
Principalul beneficiu este furnizarea de grasimi sanatoase, in special acizi grasi omega-6. Uleiul de primula are doua tipuri de acizi grasi omega-6: acidul linoleic (aflat in proportie de 60%-80%) si acidul y-linoleic, numit si acid gama-linoleic sau GLA (8%-14% concentratie).
 
Acizii grasi esentiali sunt necesari pentru sanatatea noastra, insa organismul nu ii poate produce singur, asa ca trebuie sa-i obtinem din dieta. Corpul are nevoie de un echilibru sanatos de acizi grasi esentiali, cum ar fi omega-6, gasiti in acest ulei de primula, si omega-3, gasit in uleiul de peste.
 
Alaturi de acizii grasi omega-3, acizii grasi omega-6 joaca un rol crucial in functia imunitara, precum si in dezvoltarea normala a creierului. 
 
De exemplu, grasimile alimentare sunt necesare pentru conversia carotenului in vitamina A, pentru absorbtia mineralelor si pentru o serie de alte procese.
 
Iata mai multe despre modul in care uleiul de primula va poate aduce beneficii inregului organism:
 
Amelioreaza simptomele cauzate de menopauza

Simptomele menopauzei includ bufeurile, proasta dispozitie si modificarile la nivel hormonal. Ce efect are asupra hormonilor? Pentru inceput, uleiul de primula reduce in mod natural simptomele neplacute ale menopauzei datorita continutului sau de acizi grasi esentiali.
 
S-a demonstrat ca acizii grasi omega-6 sustin functia hormonala in organism atunci cand uleiul este administrat timp de aproximativ trei pana la sase luni.
 
Sustine fertilitatea
 
Nivelurile ridicate de acizi grasi esentiali au, de asemenea, un efect direct asupra celulelor uterine, ajutand la contractia si relaxarea tesutului muscular. Acest lucru ajuta la tonifierea muschilor uterini in pregatirea pentru sarcina.
 
Ofera elasticitate pielii
 
Acesti acizi grasi joaca, de asemenea, un rol in structura celulara, imbunatatind functia nervoasa si promovand elasticitatea pielii.
 
Pentru a profita de acest beneficiu, puteti lua zilnic o capsula de ulei de primula sau o capsula de ulei de peste. De asemenea, puteti aplica uleiul direct pe ten seara, inainte de culcare. Se stie ca acest lucru ajuta la procesul de vindecare a acneei si imbunatateste aspectul general al pielii. 
 
Uleiul de primula s-a dovedit a fi o alegere excelenta de tratament pentru persoanele care sufera de afectiuni ale pielii, cum ar fi eczeme, psoriazisul si dermatita atopica. Studiile demonstreaza ca uleiul de primula este remarcabil in ameliorarea multor simptome cauzate de eczeme, precum mancarime, iritatii sau roseata.
 
Combate caderea parului
 
Hormonii, atat la barbati, cat si la femei, sunt responsabili pentru multe procese ale corpului. Tratamentul este simplu: uleiul se aplica direct pe scalp, patrunzand in profunzimea firului de par, pana la radacina.
 
De ajutor pentru artrita reumatoida
 
Unele studii arata ca uleiul de primula poate fi un remediu natural potrivit pentru artrita reumatoida. Artrita reumatoida este o afectiune autoimuna cauzata de obicei de o combinatie de factori genetici, de mediu si hormonali. 
 
Cand utilizati ulei de primula pentru simptomele artritei, poate dura de la una pana la trei luni pentru ca beneficiile sa apara.
 

Cine nu ar trebui sa foloseasca ulei de primula?

 
Daca luati medicamente pentru depresie sau medicamente pentru tensiunea arteriala, discutati cu medicul dumneavoastra inainte de a administra suplimente cu ulei de primula.
 
Daca sunteti predispus la convulsii si luati o clasa de medicamente numite fenotiazine - utilizate pentru tratarea schizofreniei - nu ar trebui sa luati ulei de primula, deoarece va poate creste riscul de convulsii.
 

Efecte secundare

 
Care sunt efectele secundare ale uleiului de primula? Este considerat a fi in general sigur atunci cand este utilizat in dozele recomandate de medic. Efectele secundare ale uleiului de primula sunt rare, si pot include dureri de cap, tulburari de stomac, greata, ameteli si eruptii cutanate.


Sursa: draxe.com
Foto: pixabay.com
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre caderea parului

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0