Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Tot mai multe persoane se imbolnavesc din cauza chimicalelor din alimente

Tot mai multe persoane se imbolnavesc din cauza chimicalelor din alimente
Organizatia Mondiala a Sanatatii atrage atentia ca numarul persoanelor care se imbolnavesc din cauza chimicalelor din alimente si a microorganismelor este in crestere. Aromele si aditivii alimentari sunt substante chimice introduse in mod intentionat in produsele alimentare pentru a le imbunatati gustul, textura si aspectul sau pentru a le conserva mai bine.


Colorantii, emulsificatorii, conservantii si agentii de maturare care fac mancarea sa aiba un gust mai placut si sa reziste timp indelungat pe rafturile magazinelor ne pun in pericol sanatatea.

Un lucru foarte important de retinut este urmatorul: cu cat un aliment are o culoare mai intensa, cu atat este mai riscant pentru sanatate.

Se stie ca substante precum bisfenolul A, triclosanul si ftalatii pot interfera cu hormonii, ducand in timp la infertilitate.

Imbatranirea populatiei, schimbarea tendintelor si obiceiurilor consumatorilor, modificarile climaterice, globalizarea comertului, a turismului si migratiei aduc cu ele riscuri din in ce mai mari pentru sanatatea alimentatiei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Evaluarea Nationala 2020 Culegere exercitii rezolvate la limba romana clasa a VIII-a


Cel mai simplu si mai eficient mod de pregatire pentru examen   Lucrarea Evaluarea Nationala 2020 Culegere de exercitii rezolvate la limba romana clasa a VIII-a contine o serie de modele de teste care   respecta intocmai programa aprobata de Ministerul Educatiei Nationale  au acelasi format cu cel impus de...

Oferta Speciala
valabila 48h


O singura eroare in procesarea si transportul alimentelor poate avea consecinte semnificative asupra sanatatii oamenilor. Bacteriile, virusii si parazitii pot pune in pericol sanatatea, daca nu se respecta proceduri stricte in materie de igiena alimentara. Exemplele binecunoscute includ encefalopatia spongiforma bovina sau bolile provocate de prezenta unor bacterii precum Salmonella (la carnea de pasare) sau Listeria (in produse din lapte, carne si peste). Aceste alimente contaminate pot provoca peste 200 de boli, de la diaree la diverse forme de cancer.

Potrivit estimarilor, alimentele produse sau servite in conditii neigienice provoaca peste 2 milioane de decese pe an.

In ultimii 10 ani, UE a alocat 3,3 miliarde de euro politicii privind siguranta alimentara, 2,2 miliarde fiind orientate catre programele de eradicare a anumitor boli la animale.

Sursa: europa.eu
Foto: www.womenshealthmag.com


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.67 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre chimicale

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre arome

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre aditivi alimentari

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre infertilitate

Spune-ne opinia ta despre "Tot mai multe persoane se imbolnavesc din cauza chimicalelor din alimente"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


2 + 6 =

Cele mai citite articole

Daca nu vrei sa mai iesi pana la magazin pentru paine, iti prezentam o reteta simpla pe care o poti ...
Cui nu-i plac doua-trei clatite pufoase intr-o dimineata de izolare? Pandemia Covid-19 ne invita la ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Nr. 5- Mancatul inainte de somn este total neindicat! Mancatul seara este neindicat doarece in ...
Pare foarte interesanta prin varietatea alimentelor pe care le poți consuma. Mulțumesc.
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Detoxifiere sanatoasa. Ghid complet pentru femei
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0