Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Tot mai multe persoane se imbolnavesc din cauza chimicalelor din alimente

Tot mai multe persoane se imbolnavesc din cauza chimicalelor din alimente
Tot mai multe persoane se imbolnavesc din cauza chimicalelor din alimente

Organizatia Mondiala a Sanatatii atrage atentia ca numarul persoanelor care se imbolnavesc din cauza chimicalelor din alimente si a microorganismelor este in crestere. Aromele si aditivii alimentari sunt substante chimice introduse in mod intentionat in produsele alimentare pentru a le imbunatati gustul, textura si aspectul sau pentru a le conserva mai bine.


Colorantii, emulsificatorii, conservantii si agentii de maturare care fac mancarea sa aiba un gust mai placut si sa reziste timp indelungat pe rafturile magazinelor ne pun in pericol sanatatea.

Un lucru foarte important de retinut este urmatorul: cu cat un aliment are o culoare mai intensa, cu atat este mai riscant pentru sanatate.

Se stie ca substante precum bisfenolul A, triclosanul si ftalatii pot interfera cu hormonii, ducand in timp la infertilitate.

Imbatranirea populatiei, schimbarea tendintelor si obiceiurilor consumatorilor, modificarile climaterice, globalizarea comertului, a turismului si migratiei aduc cu ele riscuri din in ce mai mari pentru sanatatea alimentatiei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Compuneri pentru nota 10 la Evaluarea Nationala clasa a VIII-a


Textele care-ti asigura punctajul maxim la proba de limba romana a examenului de Evaluare Nationala clasa a VIII-a Elaborata de un grup de profesori lucrarea Compuneri pentru nota 10 la Evaluarea Nationala clasa a VIII-a are un singur scop instruirea elevului pentru depasirea obstacolului reprezentat de textul cerut indiferent de natura...

Oferta Speciala
valabila 48h


O singura eroare in procesarea si transportul alimentelor poate avea consecinte semnificative asupra sanatatii oamenilor. Bacteriile, virusii si parazitii pot pune in pericol sanatatea, daca nu se respecta proceduri stricte in materie de igiena alimentara. Exemplele binecunoscute includ encefalopatia spongiforma bovina sau bolile provocate de prezenta unor bacterii precum Salmonella (la carnea de pasare) sau Listeria (in produse din lapte, carne si peste). Aceste alimente contaminate pot provoca peste 200 de boli, de la diaree la diverse forme de cancer.

Potrivit estimarilor, alimentele produse sau servite in conditii neigienice provoaca peste 2 milioane de decese pe an.

In ultimii 10 ani, UE a alocat 3,3 miliarde de euro politicii privind siguranta alimentara, 2,2 miliarde fiind orientate catre programele de eradicare a anumitor boli la animale.

Sursa: europa.eu
Foto: www.womenshealthmag.com


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.67 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre chimicale

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre arome

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre aditivi alimentari

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre infertilitate

Spune-ne opinia ta despre "Tot mai multe persoane se imbolnavesc din cauza chimicalelor din alimente"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


8 + 8 =

Cele mai citite articole

Weekendurile de vara au un scop clar pentru parinti: petrecerea timpului impreuna cu copiii. ...
Vitamina D a fost uitata in ultima vreme de campaniile de constientizare, asadar ne-am gandit sa o ...
E usor sa faci sirop de trandafiri. Ai doar 9 pasi de respectat si te vei putea bucura pentru un ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
“Prietenii sunt familia pe care ti-o alegi.” - Asa este!!!
Păcat că nu scrie nimic despre gustul fiecăruia,la ce poate fi folosit etc...pare un articol ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Detoxifiere sanatoasa - Ghid complet pentru femei
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0