Beneficiile consumului de sparanghel
Sparanghelul are un continut ridicat de vitamine, printre care vitamina A, E, K si vitamina B6. O cantitate moderata de sparaghel pe zi contine valoarea de acid folic recomandata pentru organism, pentru mentinerea sanatatii. De asemenea, in compozitia sparanghelului se regasesc si minerale esentiale precum calciu, fier, potasiu, seleniu, mangan. Iata de ce este indicat sa il introduci in alimentatie:
Protejeaza sanatatea inimii. Vitamina B, dar si acidul folic din compozitia sparanghelului sunt benefice pentru mentinerea unui sistem cardiovascular sanatos. Acidul folic regleaza nivelul homocisteinei aminoacizilor, factor care, daca este mult prea ridicat poate duce la dezvoltarea bolilor de inima.
Bun antioxidant. Sparanghelul are in compozitie glutation, nutrient care contine 3 aminoacizi, care au un puternic agent anti oxidare in organism. Impreuna cu alti antioxidanti precum vitamina C, vitamina A, seleniu si zinc, glutationul lupta impotriva radicalilor liberi care produc imbatranirea prematura si deteriorarea celulelor.
Lupta impotriva cancerului. Datorita proprietatilor antiinflamatorii si antioxidante, consumul regulat de sparanghel lupta impotriva cancerului la san, vezica urinara, colon, cancerul ovarian sau cancer de prostata.
Poate ameliora simptomele mahmurelii. Sparanghelul are o actiune protectoare a aminoacizilor, dar si mineralelor asupra celulelor hepatice, dar are si efect diuretic. In felul acesta, sparanghelul te va ajuta sa elimini toxinele din organism si poate duce la functionarea normala a ficatului.
Dezvolta densitatea osoasa. Sparanghelul este bogat in vitamina K, iar asta il ajuta sa fie un aliment care ajuta la dezvoltarea si cresterea densitatii osoase. Are un rol benefic de preluare si depunere a calciului in locurile in care organismul are nevoie.
Elimina retentia de apa. Avand efect diuretic, consumul de sparanghel te va ajuta sa elimini retentia de apa si, de ase menea, sa iti ameliorezi simptomele premestruale si crampele. Datorita continutului ridicat de fibre, sparanghelul imbunatateste digestia si previne constipatia.
Imbunatateste microflora sanatoasa din piele. Carbohidratul din compozitia sparanghelului, denumit inulina, imbunatateste microflora de care organismul are nevoie si il protejeaza de bacteriile care pot fi daunatoare.
Scade colesterolul rau din sange, detoxifiaza corpul si ajuta femeile aflate in sarcina, stimuland productia de lapte mamar.
Pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu
Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 3.67
din 5
- 3 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!