Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cafea Arabica vs Robusta: Care este preferata ta?

de Sunt Fericita la 2022-10-18
Cafea Arabica vs Robusta: Care este preferata ta?
Daca si tu esti pasionat de tot ceea ce inseamna lumea cafelei si iubesti sa simti mirosul aromat al cafelei in fiecare dimineata, atunci cu siguranta acest articol este pentru tine.


Cele peste o suta de specii de cafea ale lumii pot fi rezumate la doua mari tipuri de cafea: cafeaua Arabica si cafeaua Robusta. Desi pentru majoritatea persoanelor singura diferentiere dintre aceste doua specii de cafea este gustul, exista si alte diferente majore intre acestea. 

Iata cine castiga „batalia” dintre Arabica vs Robusta, prin prisma diferentelor dintre aceste tipuri de cafea! 

Arabica vs Robusta: Gustul 

Asa cum mentionam anterior, cea mai importanta deosebire dintre cafeaua Arabica si cea Robusta este gustul. In timp ce Arabica este mai aromata, mai dulceaga si mai delicata, cafeaua Robusta are un gust mai amar, mai puternic si mai intepator. Date fiind aceste trasaturi, in amestecurile dintre Arabica si Robusta, gustul este dat, desigur, de boabele de Robusta. 

Arabica vs Robusta: Nivelul de cofeina 

Si nivelul de cofeina diferentiaza intr-o mare masura cele doua tipuri de cafea. De pilda, boabele Robusta contin de doua ori mai multa cofeina decat cele Arabica. La prima vedere, ai putea spune ca mai multa cofeina este un lucru pozitiv, care sa-ti ofere energia de care ai nevoie. Cu toate acestea, un grad mai mare de cofeina aduce cu sine si un gust mai amar, ceea ce face cafeaua Robusta mai dificil de consumat. 

Arabica vs Robusta: Continutul de zahar

Sortimentele de cafea Arabica au o concentratie de zahar de doua ori mai mare decat Robusta, motiv pentru care majoritatea persoanelor tind mai mult spre gustul cafelei Arabica. In acest fel, nu va mai fi nevoie sa adaugi zahar in cafea. Daca ai consumat vreodata cafea 100% Arabica, cu siguranta ai remarcat gustul dulceag al acesteia. 

Arabica vs Robusta: Pretul 

In mod normal, pretul cafelei Arabica este de aproximativ doua ori mai mare decat al celei Robusta. Cu toate acestea, exista anumite tipuri de cafea Robusta mai scumpe decat anumite tipuri de Arabica, caci pretul unei cafele este influentat de o multime de factori. Dintre acestia enumeram: plantatia in care este cultivata, solul in care se dezvolta, conditiile meteorologice sau gradul de prajire a boabelor de cafea. 

Arabica vs Robusta: Dificultatea de cultivare 
 
Cafeaua Robusta este mult mai usor de cultivat, fiind o planta mai rezistenta, motiv pentru care i s-a si dat aceasta denumire. De cealalta parte, sortimentele de cafea Arabica sunt mai pretentioase si au nevoie de ingrijire speciala, ceea ce influenteaza simtitor diferenta de pret dintre aceste tipuri de cafea. De pilda, in timp ce arborele de cafea Robusta se poate dezvolta si la altitudini intre 0 si 800 m, arborele de cafea Arabica se dezvolta cel mai bine la o altitudine intre 600 si 2200 m. 

Arabica vs Robusta: Forma boabelor 

Un alt criteriu ce diferentiaza aceste doua tipuri de cafea este forma boabelor de cafea. Mai exact, boabele de cafea Arabica au dimensiuni mai mari si mai ovale fata de boabele mai mici si mai rotunde ale cafelei Robusta. In plus, exista diferente si in ceea ce priveste structura boabelor de cafea, ceea ce explica de ce aceste doua tipuri de cafele se prajesc diferit, sub aceleasi conditii. 

Care este preferata ta? 

Fiecare cafea se bucura de particularitatile sale, iar iubitorii de cafea pot evalua subiectiv in functie de ceea ce prefera mai mult la o cafea - aroma sau taria. Cu siguranta la finalul acestui articol iti va fi mult mai clar care este tipul de cafea potrivit pentru tine si va deveni mult mai usor sa alegi cea mai buna cafea, in functie de propriile gusturi. 
 
In concluzie, alegerea cafelei preferate tine in mare parte de gusturi. Asa ca daca-ti place o cafea aromata, atunci poti opta pentru o cafea 100% Arabica. Daca preferi, in schimb, gustul amarui si un continut mai mare de cofeina, poti incerca cafeaua Robusta sau un amestec intre Arabica si Robusta. 
 
Tu-ti alegi aroma diminetii! 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cafea

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre arabica

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0