Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce am invatat de la mama mea

Ce am invatat de la mama mea
Cred sincer ca adevaratul caracter nu se formeaza la scoala, ci este construit zi dupa zi, cu eforturi, de catre o mama vesnic atenta. Nu tin minte ce mi-au spus profesoarele despre viata, dar am in minte toate sfaturile pe care mi le-a dat mama, inca de cand eram atat de mica, incat nu puteai pune mana in foc daca sunt fata sau baiat.


Mama este o persoana solara, ii place mancarea buna savurata de multi prieteni adunati sa o vada. Este mama-pamant care ii „infecteaza” pe toti cu generozitatea si bucuria ei. Are o abilitate senzationala de a reactiona la viata in moduri extraordinare. Intr-atata incat iti vine s-o citezi si s-o plagiezi. Eu am luat cat mai multe de la ea si, in momente de cumpana, scot din sertarase pildele magice ce-mi pot da o mana de ajutor.
Fara decizii pripite. In momentele de indecizie, cand nu stiu in ce directie s-o iau, stiu ca ea imi va spune "Draga mea, lasa gandurile sa se aseze!". Nu vise pare superb sa ne acordam luxul timpului, mai ales atunci cand trebuie sa ne grabim?
Schimba canalul. O expresie pe care mama o foloseste pentru a-mi atrage atentia ca am cazut in borcanul cu melancolie si ca trebuie sa ma indrept dinspre dezamagire inspre incredere, dinspre tristete inspre bucurie, dinspre graba spre relaxare. La mine functioneaza.
Nu lasa clipa sa dispara. In mijlocul listelor cu sarcini obligatoriu de indeplinit, a unei vietii extrem de incarcate, mama stie mereu sa lege o conversatie si cu casierita de la banca unde plateste facturile, cu ospatarul care ne aduce cafeaua, cu asistenta de la Urgente Copii, cu oricine ii iese in cale. Sa iesi cu ea undeva inseamna sa nu te plictisesti. 
Ai grija de averea ta. Averea, din punctul ei de vedere, este valoarea cu care ne investim viata, cum avem grija de noi insine. Spune ca trebuie sa ne ghidam dupa niste elemente de baza, cum ar fi sa mananci bine, sa dormi bine, sa faci lucrurile care-ti plac sa-ti alegi prietenii. Important este sa evitam sa intram in tavalugul vietii, inconjurandu-ne de oameni toxici. 
Mancarea este impartasanie. Cu alte cuvinte, ceva sfant. Fiecare masa trebuie sa fie privita ca un festin, fie ca vorbim de un ceai cu biscuiti digestivi sau o masa cu trei feluri, fie ca mancam singuri, fie cu multi prieteni. 
E un cadou, nu un troc. La un moment dat, cineva i-a spusa ca are un colier foarte frumos. Si l-a scos imediat si i l-a dat. Persoana in cauza a spus "Multumesc, dar eu ce-ti dau in schimb?". Replica mamei a fost "Draguta, este un cadou, nu un troc". Prietena ei a ramas fara grai. Asa e mama, incearca sa ma invete care este valoarea generozitatii, a vanarii bucuriei celorlalti, nu a cautarii recompensei. De fapt, aceasta este adevaratul dar: sa oferi, fara sa astepti nimic in schimb.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mama

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mancare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre timp

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre avere

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre prieteni

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0