Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cat de murdare sunt piscinele publice?

Cat de murdare sunt piscinele publice?
In fiecare vara, multi dintre noi ne refugiem de caldura si mergem la un strand. Si de ce n-am face-o? Copiii sunt in vacanta, inotul este bun pentru sanatate, marea este prea departe si este mult, mult mai distractiv decat sa stai la birou in fata unui calculator.


Dar nu intreaga experienta este o bucurie. De fapt, mult prea adesea, piscinele publice sunt mizerabile. Citeste mai jos sa aflii detaliile murdare (la propriu), dar si precautiile pe care sa le iei pentru familia ta. Trebuie sa te avertizam ca ceea ce-ti vom spune este pentru oamenii cu stomacul tare.
De ce este apa din piscina dezgustatoare? Este plina de tot felul de paraziti si bacterii, iar clorul nu ii poate ucide rapid. Asta daca o face in vreun fel. 
Ce fel de bacterii? E.coli si pseudomonas aeruginosa, o bacterie care poate duce la infectii ale urechii si la iritatii ale pielii. Exista si cazuri de piscine care au germeni ca Cryptosporidium si Giardia care dau diaree, probleme respiratorii si alte probleme. 
Cum au ajuns toate nenorocirile aici? Acesti germeni vin din partea dorsala a inotatorilor. O persoana are „asupra” ei, in orice moment, cam 14 grame de materii fecale. Inclusiv atunci cand intra in piscina. Iar cei care sufera de diaree sunt cu atat mai vinovati.
Cum poti preveni imbolnavirea? Exista anumiti pasi pe care ii poti face:
1. Nu inota niciodata cand ai probleme digestive.
2. Fa intotdeauna dus (cu sapun) inainte sa intri in piscina.
3. Fa pauze de mers la toaleta la fiecare ora si spala-te pe maini cu sapun.
4. Daca iti iei bebelusul cu tine, verifica-i scutecul la fiecare jumatate de ora. Nu-i schimba scutecul in piscina.
5. Du copii la toaleta la fiecare ora.
6. Nu inghiti apa din piscina.
Dar copiii? Daca ai cu tine copii de varsta mica:
1. Spala-i bine cu apa si sapun inainte sa intrati in piscina.
2. Schimba scutecul bebelusul inainte sa intri in piscina.
3. Invata-i sa nu bea apa din piscina.
Ce boli risti sa iei de la piscina:
Pitiriazisul - este o micoza a pielii caracterizata prin aparitia unor pete mici de culoare cafeniu inchis, localizate cu predilectie la nivelul toracelui. Transmiterea bolii se face prin apa de piscina, dar si prin utilizarea unui sezlong fara folosirea prosopului personal.
Raia si pediculoza - pot fi contractate prin folosirea prosoapelor contaminate care nu au fost spalate corespunzator. 
Conjunctivita de piscina - produsa adesea de virusuri (adenovirusuri sau enterovirusuri) care pe langa manifestarile oculare (roseata, edeme palpebrale, dureri in ambii ochi urmate de hemoragii subconjunctivale), poate fi insotita si de alte manifestari febra, faringita sau manifestari neurologice (radiculomielita, paralizii de neuron motor periferic) care apar la scurt timp dupa infectia conjunctivala. 
Otita de piscina - manifestata prin durere, senzatie de ureche infundata si mancarime in conductul auditiv extern, este provocata de o ciurperca microscopica prezenta in apa piscinelor.
Boli digestive manifestate adesea prin diaree - care apare mai frecvent la copii dupa ingestia de apa contaminata in care exista diversi germeni (chisti de Giardia lamblia, enterovirusuri sau bacterii).

 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 2.5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre pericol

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0