Un studiu publicat in Journal of Medicine Food arata ca frunzele de busuioc previn dezvoltarea celulelor canceroase datorita unei substante numita carnosol.
De asemenea, acesti antioxidanti protejeaza impotriva agentilor patogeni care sunt rezistenti la antibiotice. Antioxidantii protejeaza corpul de radicalii liberi care deterioreaza celulele.
Planta aromata, busuiocul este o sursa importanta de vitamina A, vitamina B6, fier, calciu, magneziu si potasiu, minerale esentiale pentru buna dezvoltare a tesuturilor. Contine uleiuri volatile, avand proprietati antiseptice, bactericide, antiinflamatorii si cicatrizante.
In ceea ce priveste beneficiile cardiovasculare, busuiocul nu este intrecut de nici o alta planta. Ofera corpului vitamina A, care protejeaza celulele si vasele de sange si mentine la limite normale nivelul colesterolului. Dupa cum stii, colesterolul se depune pe peretii vaselor de sange si duce la aparitia atacului de cord sau a accidentului vascular cerebral. Busuiocul previne acest lucru.
Betacarotenul din busuioc previne deteriorarea celulelor organismului si va scapa de astm, osteoartrita si artrita reumatoida.
In plus, magneziul iti mentine inima sanatoasa, relaxeaza muschii si vasele de sange si imbunatateste circulatia sangelui.
Folosit sub forma de ulei, este un bun remediu impotriva acneei si a altor boli de piele.
Infuzia se prepara foarte simplu: la o cana de apa clocotita se pune o lingurita de planta uscata si maruntita. Se acopera vasul si se lasa cateva minute, apoi se strecoara. Ceaiul se bea cald, neindulcit.
Este o planta pe care iti o poti folosi la salata caprese, la paste, sosuri de rosii, la preparatele din carne pentru ca ofera un gust minunat oricarei retete.
Ca sa te bucuri de binefacerile acestei minunate plante, iti propunem o reteta interesanta - o supa de rosii cu busuioc, foarte aromata, care se poate servi rece sau calda.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid privind aplicarea dreptului la educatie pentru copiii cu dizabilitati din Romania
De ce copiii cu dizabilitati sunt marginalizati sau chiar exclusi intr-o forma sau alta din sistemul national de educatie Nu e suficient ca acesti copii duc deja o lupta cumplita cu ei insisi De ce trebuie sa duca inca una cu autoritatile cu institutii indiferente care de fapt sunt obligate prin lege sa le faciliteze accesul la educatie ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
