Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Psiholog: 'Agresivitatea nu este un simptom al ADHD-ului. Copilul a devenit agresiv din cauza intolerantei anturajului'

de SuntFericita.ro la 2017-07-03
Psiholog: 'Agresivitatea nu este un simptom al ADHD-ului. Copilul a devenit agresiv din cauza intolerantei anturajului'
Hiperactivitatea cu deficit de atentie (ADHD) este o tulburare neurologica, studiile anatomice facute pe acesti pacienti aratand clar modificari neuro-anatomice la nivelul mai multor regiuni corticale. O parte dintre acesti copii prezinta doar o intarziere a dezvoltarii grosimii corticale la nivelul lobilor frontali, iar acestia raspund la tratament si recupereaza aceasta intarziere pana spre 10-11 ani, este de parere doctorul in psihologie Geanina Cucu Ciuhan.


In opinia specialistului, sunt insa si cazuri mai grave, care nu raspund la tratament, si la care evolutia este inversa, cu scadere progresiva a volumului hipocampusului.

In timp, acesti copii dezvolta pe langa ADHD si alte tulburari asociate, cel mai adesea tulburari de invatare, opozitionism sau tulburare de conduita.

“Agresivitatea nu este un simptom al ADHD-ului, ci al tulburarii de conduita. Copilul devine agresiv tocmai din cauza atitudinii de intoleranta a anturajului, care il critica constant pentru reactii pe care el oricum nu le poate controla. In spatele agresivitatii acestor copii este de fapt o suferinta emotionala profunda, o imagine de sine scazuta, anxietate si tristete”, declara prof. univ. dr. Geanina Cucu Ciuhan, directorul Minnie Psychological Center.

Interventia psihologica in aceste cazuri este una complexa, cuprinzand psihoterapia individuala a copilului pentru rezolvarea dificultatilor emotionale si controlul impulsurilor, psihoterapia familiei, pentru modificarea stilului de parenting si a pattern-urilor de comunicare cu copilul, precum si un program riguros de management comportamental al copilului la scoala, adauga profesorul Geanina Cucu Ciuhan.

“In asemenea situatii, rolul psihologului scolar este esential, deoarece el trebuie sa dezvolte programe de psihoeducatie complexe in care sa implice copilul, colegii lui de clasa, profesorii si parintii. Pe masura ce copilul se va simti acceptat si inteles, comportamentele agresive vor disparea”, conchide doctorul in psihologie.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.13 din 5 - 8 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre adhd

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre hiperactivitate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre agresivitate

Cele mai citite articole

Grasimea de la nivelul abdomenului este inamicul numarul unu al femeilor care isi doresc o talie de ...
Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016