Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce trebuie sa stiti despre conservele de ton

de Alina Ilie la 2017-08-29
Ce trebuie sa stiti despre conservele de ton
Prin studiul ”Sa invatam sa intelegem eticheta!”, expertii Asociatiei Pro Consumatori (APC) isi propun sa-i invete pe consumatori sa inteleaga eticheta produselor astfel incat acestia sa faca achizitii in cunostinta de cauza.


In acest sens, axpertii APC Romania au analizat informatiile de pe eticheta a 33 de conserve de ton, prilej cu care au fost constatate urmatoarele:

- 40% din conservele de ton analizate sunt fie etichetate gresit, fie nu contin suficiente informatii pentru consumatori!

- la 2 din 5 conserve de ton nu este mentionata, pe eticheta, zona de pescuit!

- una din doua conserve de ton are in compozitie peste contaminat cu Cesiu 137!

Femeile insarcinate, persoanele in varsta cu boli cronice si copiii trebuie sa evite consumul de ton (Ton Albacora) in conserva din cauza continutului de metale grele (plumb, cadmiu si mercur).

"La alegerea unei conserve de ton trebuie sa se aiba in vedere continutul de ton din conserva, cantitatea de proteine, de grasimi si de sare la 100 grame produs. Un alt aspect important il reprezinta si locul unde a fost pescuit pestele intrucat cel capturat in Oceanul Pacific este iradiat cu Cesiu 137 in urma accidentului nuclear de la Fukushima din anul 2011.

Din pacate, ingerarea unui aliment radioactiv este cea mai grava forma de poluare, iradierea in acest caz fiind de 20 de ori mai mare decat iradierea exterioara a corpului in aceleasi conditii privind cantitatea de element radioactiv. Recomand consumatorilor sa evite conservele de ton care au in compozitie peste capturat in Oceanul Pacific, respectiv din urmatoarele zone: FAO 61, 67, 71, 77, 81, 87 si 88.

De asemenea, consumatorii nu trebuie sa achizitioneze conservele de ton care au ambalajul bombat, lovit, cu puncte sau pete de rugina, acestea reprezentand un adevarat pericol pentru sanatatea lor" a precizat Conf. Univ. Dr. Costel STANCIU, Presedinte APC .

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.13 din 5 - 19 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre conserva de ton

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0