Stiind ca cererea de proteine la nivel mondial este foarte mare si in crestere, unii spun ca aceasta ar putea fi o solutia: un experiment in vase Petri cu celule stem ce se dezvolta in bucati de carne gri, cu textura alunecoasa, similara celei de caracatita sau de scoici.
Experimentul ii apartine guvernului olandez si s-a bucurat de succes in ochii comunitati stiintifice. Initiatorul, profesorul Mark Post de la Universitatea Maastricht din Olanda, crede ca vom avea de-a face cu cresterea pretului la carne, asa ca avem rapid nevoie de alternativa.
Procesul incepe cu colectarea de celule stem de la vaca, din muschi. Acestea sunt apoi incubate intr-un lichid cu nutrienti fragmentati. Celulele stem cresc, multiplicandu-se pana ajung la o ssubstanta vascoasa (ca cea dintr-un ou nefiert bine). Tesutul gelatinos este masificat prin intindere, un fel de „exercitii fizice”. Subtanta carnoasa este daugata apoi bucatilor de grasime obtinute in acelasi fel. Toata aceasta delicioasa combinatie va compune primul Frankenburger din lume. Primul om care l-a gustat a fost profesorul olandez, „tatal” lui.
Daca mori de invidie, sa stii ca cercetatorii planuiesc ca publicului larg sa-i fie oferita astfel de carne in maximum 10 ani.
Sursa: Daily Mail
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 1 vot.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!