Stiind ca cererea de proteine la nivel mondial este foarte mare si in crestere, unii spun ca aceasta ar putea fi o solutia: un experiment in vase Petri cu celule stem ce se dezvolta in bucati de carne gri, cu textura alunecoasa, similara celei de caracatita sau de scoici.
Experimentul ii apartine guvernului olandez si s-a bucurat de succes in ochii comunitati stiintifice. Initiatorul, profesorul Mark Post de la Universitatea Maastricht din Olanda, crede ca vom avea de-a face cu cresterea pretului la carne, asa ca avem rapid nevoie de alternativa.
Procesul incepe cu colectarea de celule stem de la vaca, din muschi. Acestea sunt apoi incubate intr-un lichid cu nutrienti fragmentati. Celulele stem cresc, multiplicandu-se pana ajung la o ssubstanta vascoasa (ca cea dintr-un ou nefiert bine). Tesutul gelatinos este masificat prin intindere, un fel de „exercitii fizice”. Subtanta carnoasa este daugata apoi bucatilor de grasime obtinute in acelasi fel. Toata aceasta delicioasa combinatie va compune primul Frankenburger din lume. Primul om care l-a gustat a fost profesorul olandez, „tatal” lui.
Daca mori de invidie, sa stii ca cercetatorii planuiesc ca publicului larg sa-i fie oferita astfel de carne in maximum 10 ani.

Sursa: Daily Mail
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
