Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alimente care te ajuta sa-ti cureti ficatul de toxine

Alimente care te ajuta sa-ti cureti ficatul de toxine
Ficatul este un organ esential care, foarte adesea, vine in contact cu toxine. Si asta pentru ca ficatul este responsabil cu filtrarea toxinelor si detoxifierea organismului. Uneori, are si el nevoie de o mana de ajutor. Nu te ingrijora, caci este simplu: adauga alimentele pe care ti le propunem mai jos in dieta si vei vedea ca vei avea un sistem imunitar mai bun si, in genere, o viata mai frumoasa.


 
1. Sfecla rosie
Foloseste-o cruda, da-o prin razatoare si fa-ti o salata in care poti adauga telina cruda, un mar frumos, seminte de susan si nuci. Sfecla rosie este plina de antioxidanti, cum ar fi vitamine B si acidul folic. In felul acesta, previne avaria oxidativa la nivelul ficatului, caci lupta impotriva radicalilor liberi.
2. Avocado
Un consum mediu de 2-3 avocado pe saptamana stimuleaza autocuratarea ficatului.
3. Rosiile
Licopeina este „vinovata” de culoarea rosie, dar este si un puternic antioxidant care lupta cu toxinele de la nivelul ficatului. 
4. Usturoiul
Usturoiul este un superaliment, un antibiotic natural care lupta cu infectiile si stimuleaza sistemul imunitar. Are insa si un puternic efect depurativ asupra ficatului, datorita continutului bogat in sulf, despre care se stie ca activeaza enzimele ficatului responsabile cu eliminarea toxinelor din corp. Usturoiul contine alicina si seleniu, doi compusi importanti pentru sanatatea ficatului.
5. Lamaia si limeta
Iata un truc util pentru sanatate si silueta: dimineata, pe stomacul gol, bea un pahar de apa calduta cu sucul de la o lamaie sau o limeta. Aceasta combinatie stimuleaza producerea de enzime care ajuta mai apoi la detoxifiere. 
6. Morcovii
Betacarotenul si alte caretinoide actioneaza ca antioxidanti ai ficatului. Daca adaugi morcovi in dieta, iti asiguri sanatatea ficatului, dar si un aport esential de vitamina A.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.5 din 5 - 6 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre detoxifierea ficatului

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre usturoi

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre rosii

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0