Ingrediente:
- 500 g carne de vaca fara os,
- 150 g morcovi,
- 150 g ceapa,
- 150 g varza alba,
- 120 g sfecla rosie,
- 120 g cartofi,
- 100 g telina,
- 300 g rosii,
- 100 ml ulei,
- 1 legatura leustean,
- 1 legatura patrunjel,
- 500 ml bors,
- 150 ml smantana,
- sare.
Mod de preparare:
Carnea de vaca, de preferinta piept, se spala, se taie in bucatele, se opareste si apoi se pune la fiert cu 5 l de apa rece si sare. In timpul fierberii, se ia spuma. Telina, ceapa si sfecla se taie subtire si se calesc in ulei, intr-o cratita cu capac, cca 20 de minute, apoi se pun in oala, peste carne.
Cand carnea este aproape fiarta, se adauga varza, taiata fin si cartofii, taiati cuburi. Se lasa sa mai fiarba impreuna 30 de minute. Borsul se fierbe separat si se toarna peste carne si legume, o data cu rosiile taiate marunt.
Ciorba se mai fierbe inca 10 minute. Cand este gata, se presara deasupra leusteanul si patrunjelul, curatate, spalate si tocate marunt. Se adauga smantana si se serveste fierbinte.
Pofta buna!
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu
Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.25
din 5
- 4 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!