- 100 g unt;
- 4 oua;
- 200 g zahar pudra;
- 1 pachet praf de copt;
- 1 pachet zahar vanilat;
- 1 varf de cutit sare;
- 200 ml lapte;
- 500 g faina;
- 100 g boabe de struguri (mici si tari);
- 50 g coaja de portocale zaharisita;
- 50 g nuci sau alune;
- 50 g stafide.
Preparare chec cu struguri:
Se freaca untul cu galbenusurile, zaharul vanilat si sarea, pana cand se obtine o crema spumoasa. Faina se amesteca cu praful de copt, se cerne de doua ori, apoi se adauga treptat in compozitie, alternand cu laptele rece. La sfarsit se incorporeaza albusurile batute spuma si fructele, boabele de struguri si stafidele intregi, iar apoi coaja de portocale si nucile sau alunele tocate. Se unge cu unt o forma de chec mai mare sau doua mai mici, se tapeteaza cu faina, se toarna compozitia si se coace la cuptor, la foc potrivit, 10-15 minute, apoi la foc slab aproximativ 40-45 minute. Inainte de a se raci complet, prajitura se da prin zahar vanilat. Se taie felii dupa 1-2 ore.
Bucatareala placuta!
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid privind aplicarea dreptului la educatie pentru copiii cu dizabilitati din Romania
De ce copiii cu dizabilitati sunt marginalizati sau chiar exclusi intr-o forma sau alta din sistemul national de educatie Nu e suficient ca acesti copii duc deja o lupta cumplita cu ei insisi De ce trebuie sa duca inca una cu autoritatile cu institutii indiferente care de fapt sunt obligate prin lege sa le faciliteze accesul la educatie ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
