Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Iata cum sa mananci curcubeul

Iata cum sa mananci curcubeul
Sa mananci un curcubeu? Ai putintica rabdare. Stiu ca poate fi un pic plictisitor sa mananci legume, desi stii ca sunt foarte bune pentru tine. Stiu ca probabil ai auzit si ca este indicat sa amesteci legumele pentru a varia dieta. Poate nici asta nu te inspira. Vrei ca portia ta de legume sa fie distractiva, dar includerea lor in dieta sa nu implice ceva complicat.


Iti propun atunci sa mananci curcubeul. Sunt sapte culori in curcubeu si sunt sapte zile ale saptamanii. Vorbim de rosu, oranj, galben, verde, albastru, indigo si violet. Asa ca alege legumele care se potrivesc unei culori si aloca cate o culoare fiecarei zile a saptamanii. Nu uita sa schimbi culorile si zilele saptamana care urmeaza. Nu e bine sa incepi sa i numai zile rosii de luni sau zambete violet. Si include si fructele, caci si ele contin nutrientii de care ai cu adevarat nevoie.
1. Rosu.
Rosul este o culoare minunata in natura. Fructele rosii si roz contin substante fitochimice care iti ajuta organismul sa lupte cu boala. Unu dintre acestea se numeste licopeina pe care specialistii o recomanda a fi consumata zilnic, caci este in linia intai a dusmanilor cancerului. 
Rosiile sunt cea mai buna sursa. Pune-le in salata, in sadvisuri, in sosuri marinate. 
Incearca si ardei rosii, ardei chilli, sfecla rosie, capsuni, zmeura, pepene, mere rosii, merisoare, ridichii, cirese. 
Nu uita de cartofii rosii pe care ii poti consuma cu coaja, caci sunt o sursa buna de vitamina C.
2. Portocaliu.
Portocalele sunt portocalii si sunt minunate pentru tine. Fa-le suc sau curata-le de coaja si rontaie-le, caci, in orice caz, te faci cu o doza zdravana de vitamina C. 
Morcovii sunt o sursa buna de betacaroten. Acesta din urma este cel care da culoarea portocalie, dar este si un antioxidant puternic, bun pentru ochi, piele (o protejeaza de razele de soare) si impiedica imbatranirea cognitiva.
Alimentele portocalii au si vitamina A, cruciala pentru sanatatea sistemului imunitar.
Vezi ca exista si ardei portocalii, piersici, caise, mango, cartofi dulci, dovleac si papaya.
3. Galben.
Bananele iti vin imediat in minte. „Umila” banana este o sursa fabuloasa de potasiu si ofera instant o crestere a energiei, mai ales dupa os esiuni de sport. Exista insa si alte alimente galbene: pepeni galbeni, grapefruit, ardei, mango, pere, nanas, porumb si, bineinteles, lamaile. Toate acestea sunt incarcate de antioxidanti (bioflavonoizi si carotenoide) si vitamina C. Cand mananci un curcubeu, produsele galbene ajuta la mentinerea unei pieli sanatoase, a dintilor si oaselor puternice, a unei digesti bune si a unui sistem imunitar zdravan.
4. Verde.
Trebuie sa subliniez faptul ca nu trebuie sa pierzi in nicio zi ocazia de a manca legume cu frunze verzi, pentru ca sunt o sursa de energie. Daca nu-ti place spanacul, nu dispera. Ai de unde sa alegi: mazare, fasole verde, avocado, ceai verde, sparanghel, pere, varza, castravete, kiwi si lista continua. 
Cum fructele si legumele verzi sunt atat de variate, acelasi lucru se poate spune si despre beneficiile lor in plan nutritional. Kiwi ne ofera multe fibre, iar sparanghelul o doza sanatoasa de inulina, un prebiotic care ajuta la digestie. Cel mai bun mod de a introduce alimente verzi in dieta este sa decizi de ce nutrienti ai nevoie. Exista nenumarate resurse online pentru a verifica valoarea nutritionala a fiecarui aliment.
5. Albastru.
Va fi mai greu ca in ziua cu verde. Nu te gandi la afine, caci pe ele le pastram pentru ziua indigo. Cu ce ramanem, deci? Exista porumb albastru, neobisnuit, dar extrem de dulce. Si mai exista si un anumit tip de afine, mai albastre. Intr-o zi „albastra”, va trebui sa te asiguri ca mananci din celelalte mai mult, pentru a primi toata doza de nutrienti.
6. Indigo.
Am spus deja ca azi trebuie sa mananci afine, caci ele sunt una dintre cele mai bogate surse naturale de antioxidanti. Poti sa mananci si vinete, masline negre, usturoi negru, mure, struguri negri, smochine coapte, cirese negre, soia neagra si prune. Si sunt si multe ciuperci, inclusiv nepretuitele trufe. 
7. Violet.
Poate te gandeai ca nu va exista si o zi violet, dar natura este plina de surprize. Exista, intr-adevar, putine alimente care pot fi descrise ca fiind violet, dar stiati de conopida violet? Sau de algele dulse care cresc pe coastele de nord ale oceanului Atlantic si sunt binecunoscute in traditia irlandeza ca o gustare sarata. Ca si algele marine rosii, acestea au beta caroteni care previn atacurile virale. 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016