Unul dintre studiile stiintifice moderne arata ca radacina de ghimbir proaspat dara prin razatoare adaugata la dieta zilnica reduce cu succes markerii inflamatorii asociati diabetului de tip 2.
Studiul, publicat in International Journal of Food Science and Nutrition a analizat efectele consumului de ghimbir asupra statutului glicemic si markerilor inflamatorii asociati cu diabetul de tip 2. In studiu au fost implicate 70 de persoane cu diabet de tip 2 care au fost impartite in doua grupuri. Timp de 12 saptamani un grup a primit zilnic echivalentul a ¼ linguri de ghimbir (1.600 mg), celalat un placebo.
Dupa 12 saptamani, cei din grupul cu ghimbir adevarat au experimentat o reducere semnificativa a urmatorilor markeri, comparat cu membrii grupului de control:
- glucoza in sange,
- insulina,
- trigliceridele,
- colesterolul total,
- HOMA care masoara rezistenta la insulina si functia celulelor beta in pancreas,
- HbA1C care masoara daunele la nivelul celulelor rosii de sange produse de zahar,
- Prostaglandina E2 si proteina C reactiva – markeri inflamatorii.
Ghimbirul a imbunatatit asadar sensibilitatea la insulina si rpofilul lipidic si a reduc CRP-ul si PGE2 la pacientii cu diabet tip 2. prin urmare, ghimbirul poate fi considerat un tratament eficient pentru prevenirea complicatiilor diabetului.
Si nici nu este greu de introdus in dieta. Ghimbirul poate fi adaugat la smoothie-uri, la fripturi, salate sau luat sub forma de capsule. Si nu are efecte secundare negative.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate
Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
