Dovleac la cuptor: este simplu de preparat si delicios. Puteti condimenta cu scortisoara sau nucsoara.
Iata 10 motive pentru care sa mananci dovleac >>
Suc de dovleac crud. Este gustos si are efect calmant. Consumat seara in cantitati mici, cu miere de tei, combate insomnia. Pentru un efect maxim impotriva insomniei, il puteti combina si cu putin lapte – atentie insa, combinat cu lapte si miere va creste si efectul laxativ.
Grau fiert cu dovleac si miere (se poate adauga si nuca macinata). Este un desert delicios si foarte sanatos, deoarece tonifica inima, contribuie la eliminarea excesului de apa din tesuturi si induce, prin carbohidratii buni continuti, starea de bine. Preparati acest desert din arpacas, pe care il fierbeti intr-o cantitate de apa care sa fie absorbita aproape in intregime. Dupa ce stingeti focul, adaugati miere, praf de scortisoara si/ sau nucsoara si radeti dovleac direct in vasul cu grau fiert (nu radeti dinainte, ca sa preveniti oxidarea). Amestecati bine, apoi lasati sa se raceasca. Serviti acest desert caldut sau rece.
Dovleac ras cu miere. Puneti dovleacul ras intr-un borcan pe care aproape il umpleti; adaugati apoi miere, clatinand usor borcanul, pana cand borcanul este plin. Inchideti bine borcanul si pastrati-l la frigider, consumand 3-5 linguri pe zi.
Contraindicatii ale pulpei de dovleac Consumarea pulpei crude de dovleac/ a sucului este contraindicata celor care sufera de gastrita sau de ulcer gastric. Persoanele cu diabet in stare avansata nu trebuie sa consume pulpa de dovleac cruda, fiarta si cu atat mai putin dovleac copt. Pentru consumarea dovleacului copt noi recomandam consultarea prealabila a medicului chiar si in cazurile de diabet in faza incipienta.
Semintele de dovleac In medicina populara, semintele de dovleac sunt folosite din vechime pentru eliminarea viermilor intestinali si pentru vindecarea afectiunilor prostatei. Semintele de dovleac sunt eficiente si in tratarea inflamatiilor articulare. In acest scop, se lasa la muiat in apa (3 linguri la o cana de apa) si apoi se dau prin masina de tocat.
Semintele tocate se amesteca bine in apa in care au fost tinute, consumandu-se apoi pasta obtinuta. Semintele de dovleac constituie un excelent mineralizant si datorita continutului ridicat de zinc previn, consumate pe termen lung, aparitia sau dezvoltarea osteoporozei. Prin grasimile bune, magneziul si zincul din compozitia lor, reprezinta unul dintre primii aliati ai inimii, reduc colesterolul rau si ajuta la combaterea stresului.
De-asemenea, consumul lor reduce probabilitatea aparitiei cancerului. Pentru a beneficia de calitatile lor, consumati semintele de dovleac in stare cruda (nu prajite). Puteti folosi aceste seminte si in salate, pe care le va imbogati cu aroma lor delicata. Atentie: semintele de dovleac actioneaza si ca anafrodisiac (mai ales in cazul hiperexcitabilitatii sexuale), fara insa a avea un efect puternic.
Florile de dovleac Infloresc din luna iulie pana in septembrie si sunt folosite la prepararea unor mancaruri si deserturi, datorita aromei lor subtile si placute.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.05
din 5
- 11 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!