Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alimente ideale pentru micul dejun

de Camelia Diaconu la 2021-04-14
Alimente ideale pentru micul dejun
Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, motiv pentru care trebuie sa ne alegem cu grija aliemntele pe care le consumam. Indiferent daca vrei sa slabesti sau doar sa te pregatesti pentru o zi lunga si aglomerata, iti recomandam cateva alimente care nu ar trebui sa lipseasca din lista ta pentru micul dejun.


Alimentele consumate la micul dejun te ajuta sa iti incepi ziua cu energie si sa te concentrezi pentru a duce la bun sfarsit toate activitatile. Insa, daca nu le alegi pe cele potrivite, efectul este invers, digestia este ingreunata, iar puterea de concentrare este tot mai scazuta. Asadar, iata care sunt alimentele pe care poti sa le mananci la micul dejun!
 
Oua. Sunt sursa ideala de proteine de care corpul tau are nevoie pentru a-si incepe ziua. Ouale contin nutrienti si te ajuta in acelasi timp sa echilibrezi nivelul zaharului din sange deoarece sunt bogate in luteina si zeaxanthina. Sunt usor de preparat, iar gustul este unul delicios.
 
Iaurt grecesc. Impreuna cu fructe proaspete, iaurtul poate fi masa ideala pentru micul dejun. Este recomandat iaurtul grecesc simplu si nu cel care are deja arome de fructe deoarece acestea au deja in compozitie cantitati mari de zahar. Iaurtul este sanatos, gras si contine acid linoleic, ingredient recomandat in scaderea riscului aparitiei cancerului la san.
 
Fructe. Sunt bogate in vitamine si au un continut bogat de potasiu si fibre. Fructele consumate la micul dejun iti ofera si un numar mic de calorii si in acelasi timp te ajuta sa rezolvi tulburarile de la nivelul digestiei.
 
Seminte de chia. Sunt o sursa bogata de fibre si sunt alimentul recomandat chiar si persoanelor care sufera de diabet. Semintele de chia pot fi consummate foarte usor impeuna cu un iaurt deoarece te vor ajuta sa iti reglezi nivelul de zahar din sange si tensiunea arteriala.
 
Branza slaba de vaci. Este recomandata deoarece accelereaza metabolismul in procesul de slabit si mai mult te ajuta sa pui masa muscular. Branza de vaci poate fi servita cu fructe de padure deoarece primesti o doza dubla de proteine si vitamine.
 
Nuci si alune. Un mic de seminte care sa contina nuci, caju, arahide, alune de padure, migdale sau arahide este numai bun pentru micul dejun deoarece te ajuta sa iti incepi ziua cu multa anergie. Nu trebuie consumate mai mult de 50 de grame deoarece acestea contin un numar mare de calorii. 
 
Ceai verde. Il poti consuma intr-un smoothie. Vezi aici si cateva idei de preparare a ceaiului verde, pentru a nu te plcitisi de acelasi gust in fiecare dimineata. Este ideal pentru consum deoarece iti inlocuieste pofta de cafea si ajuta la reducerea nivelului de insulin. Ceaiul verde contine antioxidanti care protejeaza creierul si stimuleaza sistemul nervos si inima. 

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.77 din 5 - 22 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
    In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
    Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0