Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 surse de fibre (unele te vor surprinde)

7 surse de fibre (unele te vor surprinde)
Fibrele poate nu sunt la fel de trendy ca alti nutrienti, dar ele sunt foarte importante si, adesea, trecute cu vederea. Desi nu suntem capabili sa digeram fibrele (de aici inca un beneficiu: NU AU CALORII), ele au un efect de burete, absorbind apa si ajutand la o digestie mai lina.


Fibrele sunt asociate cu o buna sanatate a inimii si cu reglarea nivelului glicemic. Daca vrei sa slabesti sau sa-ti mentii greutatea, fibrele te ajuta sa fii satula mai multa vreme, asa ca nu vei mai manca aiurea. 
In functie de sex si varsta, adultii ar trebuis a consume cam 25-35 de grame de fibre in fiecare zi. Numai ca, in mod normal, ajungem doar la jumatate.
Asadar, daca esti in cautare de surse de fibre, iti prezentam noi cateva:
1. Pere.
Daca vrei ca fibrele tale sa vina intr-un pachet gustos, sanatos si slab caloric, incearca o para. O para medie are cam 6 grame de fibre, un sfert din doza ta zilnic necesara. Perele contin si fibre solubile, si insolubile. Ambele ajuta la digestie, iar fibrele solubile scad colesterolul. Cand mananci para, pastreaza-i coaja, caci acolo se gaseste cea mai mare parte din fibre. 
2. Mango.
Acest fruct este dulce si zemos si o singura portie iti ofera 12% din doza zilnic recomandata de fibre. Are si antioxidanti si peste 20 de vitamine si minerale, totul in doar 100 de calorii pe portie. 
3. Seminte.
Multe varietati populare sunt surse excelente de fibre. De exemplu, ¼ de cana de seminte de floarea soarelui contine cam 3,6 grame de fibre, iar cele de in, 11 grame. Acestea din urma au si acizi grasi omega-3, buni pentru inima. 
4. Fistic.
Daca mananci un pumn de fistic primesti 6 grame de proteine si 3 grame de fibre, dublu fata de cat primesti printr-o portie de fulgi de ovaz. In plus, fisticul are peste 30 de vitamine, minerale si fitonutrienti. Nu te ingrijora in legatura cu caloriile si grasimile, caci fisticul sunt cele mai slab calorice fructe oleaginoase, iar, oricum, 90% din grasimi sunt nesaturate, adica sanatoase.
Un mar mare are aproximativ 5 grame de fibre pe portie, ceea ce-ti tine sub control functia digestiva si senzatia de foame. Merele contin un tip de antioxidanti numiti polifenoli. Antioxidantii atrag beneficii al nivelul sanatatii inimii si al protejarii organismului de cancer. Cercetarile arata ca pectina, o fibra solubila din mere, are efecte protectoare impotriva cancerului de colon.
6. Capsunile.
O cana de capsuni contine 3 grame de fibre. O portie de capsuni (8 fructe) aduce mai multa vitamina C decat o portocala – si iata cum ti-ai acoperit 160% din necesarul zilnic din aceasta vitamina! Capsunile contin si acid folic, potasiu, magneziu si vitamina K. Sunt si o sursa de antioxidanti. 
7. Prune uscate.
O singura portie de prune uscate (cam 5 fructe) contine 3 grame de fibre, 293 mg de potasiu si 16 mg de magneziu – totul sub 100 de calorii. Prunele uscate sunt faimoase pentru beneficiile lor la nivelul sistemului digestiv. Jumatate din fibrele din prunele uscate sunt insolubile, ceea ce ajuta la grabirea procesului de digerare. Cercetarile arata ca prunele uscate fac oasele puternice si inima sanatoasa. Pot fi mancate ca atare sau adaugate la cereale sau in iaurt.

Sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre surse de fibre

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fibre solubile

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mar

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
In cautarea unei diete echilibrate si sanatoase, fulgii de ovaz sunt un aliat de nadejde pentru cei ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0