Medicul pediatru spaniol Hernandez Aguilar sfatuieste femeile gravide sa bea zilnic 500-600 de mililitri de bere fara alcool, deoarece aceasta contine antioxidanti care fac bine copilului, reducand riscul de screloza, obezitate, cancer.
"Berea, o bautura sanatoasa si o componenta sanatoasa a dietei de mii de ani, nu este numai buna de baut, dar consumata moderat se poate incadra perfect (si poate aduce chiar beneficii) in dieta si stilul sanatos al unui adult. Sutele de tipuri de bere, care sunt produse in intreaga Europa, au in comun acelasi efect benefic asociat cu continutul de alcool, precum si potentialele beneficii ale materiilor prime din care este fabricata berea", a fost concluzia specialistilor din mai multe tari europene in cadrul simpozionului "Berea si sanatatea" desfasurat la Bruxelles..
Potrivit specialistilor, 58 la suta dintre englezi spun ca vinul este mai bun pentru sanatate decat berea (18 la suta), 28 la suta dintre olandezi se arata surprinsi sa afle ca un pahar de bere are aceleasi efecte asupra sanatatii ca si vinul, 35 la suta dintre olandezi spun ca nu consuma bere pentru ca ingrasa, iar 85 la suta considera ca are foarte multe calorii. Chiar si spaniolii sunt sceptici in aceasta privinta, 79 la suta dintre ei considerand ca berea ingrasa chiar si atunci cand este consumata moderat, iar peste jumatate dintre englezi cred ca berea are cele mai multe calorii dintre bauturile alcoolice.
Specialistii spanioli spun ca in Spania berea este consumata in egala masura ca si vinul, insa este inca nevoie ca oamenii sa fie educati in ceea ce priveste beneficiile acestei bauturi asupra sanatatii. 11 la suta dintre spanioli cred ca berea ajuta la prevenirea osteoporozei, 14 la suta ca ajuta la prevenirea bolii Alzheimer, 23 de procente cred ca berea fara alcool este buna pentru sanatate, iar 33 la suta ca este buna pentru gravide.
Berea contine vitamine, minerale si antioxidanti esentiali care provin din materiile prime si care, impreuna contribuie la o dieta sanatoasa. Efectele adverse se asociaza in principal cu consumul exagerat, dar in cazul anumitor persoane, in special minori, chiar consumul moderat poate fi daunator, potrivit specialistilor.
Acestia spun ca a bea moderat inseamna a bea in limitele impuse de sanatatea ta, de societatea in care traiesti si de obligatiile tale fata de familie si de prieteni, adica unul pana la trei pahare pe zi pentru cei mai multi dintre barbati. Femeile sunt mult mai sensibile la alcool si lor le este recomandat sa consume mai putin decat barbatii, respectiv unul pana la doua pahare pe zi.
Abtinerea de la consumul cantitatii zilnice permise, pentru a recupera la o petrecere la sfarsit de saptamana[ nu este deloc un "obicei" sanatos, spun specialistii.
O analiza statistica recenta a 34 de studii din intreaga lume a relevat ca un consum moderat de alcool (pana la patru pahare - 40 de grame - pe zi la barbati si doua - 20 de grame - la femei) conduce la o reducere a mortalitatii premature de pana la 18 la suta, comparativ cu abstinentii si cu cei care consuma alcool in exces.
Dovezile confirma faptul ca un stil de viata care include consumul usor si moderat de bauturi alcoolice poate proteja organismul de multe afectiuni, cum sunt diabetul, osteoporoza si dementa.
"A existat pana acum presupunerea eronata ca berea este responsabila pentru mare parte din epidemia de obezitate, berea primind astfel o cantitate disproportionata de vina", a spus doctorul Arne Astrup din Danemarca.
Potrivit acestuia, aceasta teorie este demonstrat acum ca fiind nejustificata in ceea ce priveste consumul mic pana la moderat de alcool.
Este important de remarcat faptul ca orice beneficiu de acest fel dispare la un nivel de consum care depaseste trei pahare pe zi, iar studiile confirma faptul ca alcoolul consumat in cantitati excesive (indiferent de tipul bauturii) este asociat cu cresterea in greutate si obezitatea abdominala (un factor mai mare de risc pentru bolile cardiovasculare). Studiile au aratat ca cei care consuma cantitati mici de alcool regulat (zilnic) sunt mai slabi decat cei care consuma cantitati mai mari de alcool ocazional. S-a demonstrat insa ca alcoolul poate cauza cateva forme de cancer si, desi acestea sunt asociate in principal consumului exagerat de alcool, dovezile nu indica un "plan de siguranta" dincolo de care riscul sa dispara. Consumul de alcool a fost asociat in special cu un risc ridicat al cancerului de san si pare a fi un factor de risc in debutul gutei. Unii specialisti indica faptul ca la nivel de populatie, eliminarea in totalitate a bauturilor alcoolice nu este recomandata, intrucat ar putea sa creasca riscul bolilor cardiovasculare.
Berea este fabricata din materii prime nutritive, malt de orz, cereale, hamei, drojdie de bere si apa. Toate acestea contribuie la o dieta sanatoasa si echilibrata, sustin specialistii europeni.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 2 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!