De asemenea, capusele pot transmite agenti patogeni periculosi care pot pune in pericol viata oamenilor, respectiv boala Lyme, bacterioze, leptospiroze, babesioze sau un tip de meningoencefalita. Uneori simptomele pot fi greu de sesizat, unele dintre afectiuni fiind incurabile.
In plus, ranile pe care le produc creeaza porti de intrare pentru infectii secundare, sau produc diferite afectiuni ale pielii, durere sau tumefactii.
Ne putem proteja purtand imbracaminte adecvata, la picnic, evitand zonele impadurite sau cu vegetatie inalta in perioada calda a anului. In cazul unei intepaturi cauzate de capuse, trebuie sa stim urmatoarele:
- capusele nu se rup, ci se extrag cu o penseta chiar de la locul de insertie pe piele, altfel clestii capusii raman in interiorul pielii si pot infecta locul unde au patruns;
- dupa indepartarea capusei, se dezinfecteaza locul cu iod;
- se mai pot folosi spray-uri anti-capuse, care se pot aplica atat pe piele, cat si pe haine.
Daca starea generala nu se amelioreaza, trebuie mers de urgenta la medicul de specialitate.
Foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate
Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
