Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa ai mai multa grija de ficatul tau

de Sunt Fericita la 2018-09-03
Cum sa ai mai multa grija de ficatul tau
Din cauza alimentatiei nepotrivite sau a consumului de alcool in exces, ficatul este organul cel mai afectat. Esti pus usor in fata bolilor hepatice, afectiuni care pot deveni netratabile, mai ales daca nu sunt descoperite in timp util. Insa, exista o multime de reguli de sanatate prin care poti avea grija de ficatul tau, pe cele mai importante ti le prezentam mai jos.


Reguli pentru un ficat sanatos

 
Consuma cafea. Poate nu ai fi crezut, insa trebuie sa stii ca persoanele care consuma zilnic cateva cafele pe zi nu sunt atat de predispuse sa sufere de boli hepatice. Cafeaua poate incetini evolutia acestor boli, ba chiar a cancerului, fibrozei sau cirozei. Bineinteles, este important sa fie consumata impreuna cu un stil de viata echilibrat, cu o dieta corespunzatoare, un consum suficient de apa si o miscare fizica zilnica.
 
Nu face sex neprotejat. Una dintre regulile principale pentru preventia mai multor boli, insa are legatura si cu bolile hepatice. Bolile cu
transmitere sexuala pot afecta si ficatul, spre exemplu, hepatia C, care se poate transforma intr-o afectiune periculoasa cu trecerea timpului.
 
Nu consuma alcool in exces. In momentul in care consumi alcool , ficatul isi opreste anumite activitati, pentru a se ocupa de descompunerea si eliminarea alcoolului din sange. Ficatul este supus unui efort mult prea mare si poate suferi de boala hepatica. Se pot dezvolta si bacterii nocive in intestine, care pot ajunge la nivelul ficatului si il pot afecta.
 
Verifica medicamentele pe care le iei. Din pacate, am ajuns sa luam pra multe pastille zilnic din cauza durerilor. Tocmai din acest motiv este extrem de important sa cunosti pastilele pe care le ii, pentru a verifica daca iti pot afecta sau nu ficatul. Citeste si respecta intructiunile in tocmai, pentru a te asigura ca nu ti se face rau de la ele.
 
Nu folosi in exces suplimentele din plante. Chiar daca sunt cunoscute datorita beneficiilor naturale, nu se stie sigur daca chiar functioneaza in aces sens. Cel mai indicat este sa mergi la medicul specialist pentru a-ti recomanda suplimentele potrivit, in urma unor analize specifice.
 
Consuma fructe si legume. Organismul are nevoie de fructe si legume pentru a-si lua sursa de nutrienti si fibre. Evita mancarurile grele, care ti-ar putea afecta calitatea ficatului precum carbohidratii rafinati, painea alba, gogosile si incearca sa consumi cereal integrale, uleiuri vegetale, seminte, nici, peste.
 
Spala-te des pe maini. Prin aceasta metoda incerci sa tii la distanta microbii. Mainile murdare pot cauza hepatita A, dar pot afecta si sanatatea ficatului din cauza bacteriilor.  De asemenea, evita produsele de curatenie care au in compozitie compusi chimici sau agenti toxici. Pot dauna ficatului, mai ales daca sunt ingerate sau inspirate.
 
Fa sport. Miscarea te va ajuta sa iti pastrezi indicele de masa corporala in valori  normale, ceea ce inseamna ca vei fi protejat de un ficat gras. Sportul imbunatateste modul in care functioneaza insulin si arde trigliceridele, un fel de grasime care este prezenta in sange.  

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
    In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
    Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0