Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alimente bogate in fier - ce sa introduci in dieta zilnica

de Camelia Diaconu la 2021-04-09
Alimente bogate in fier - ce sa introduci in dieta zilnica
Alimentatia are o contribuite majora asupra starii generale de sanatate, dar si a starii de spirit. In momentul in care te simti obosita, epuizata, cu dureri de cap, cel mai probabil cauza este deficitul de fier din organism. Fierul are o importanta majora pentru sanatate deoarece are capacitatea de a preveni anemiile si de a vindeca diferite infectii. Recomandarile noastre de alimente care au un continut ridicat de fier.


Din pacate, in ziua de azi nu stim multe dintre ingredientele folosite in compozitia unui preparat. Mancarea este tot mai procesata pentru un gust aparent gustos, insa nu si sanatos. Pentru ca fierul este esential pentru buna functionare a organismului, iata care sunt alimentele care iti ofera o doza importanta de fier!
 
Lintea. Avantajul major este acela ca o gasim disponibila pe piata oricand, in orice perioada a anului. Lintea este extrem de bogata in fier, proteine, dar si aminoacizi esentiali organismului. Este foarte usor de gatit, o poti prepara drept supa crema de linte, linte in salata sau linte alaturi de alte legume sanatoase precum conopida sau morcovi impreuna cu o friptura delicioasa.
 
Carne rosie. Este carnea cea mai bogata in fier. Este gustoasa, mai ales daca este preparata la cuptor impreuna cu legume precum sparanghelul sau cartofii. Chiar daca este bogata in fier, nu trebuie sa faceti excese. Este buna pentru consum o data pe saptamana, nu mai mult de 500 de grame.
 
Quinoa. Este un aliment complex deoarece are in compozitie calciu, magneziu cupru, zinc, fosfor, proteine, fier, mangan. Este ideala pentru consum in orice moment al zilei si datorita beneficiilor pentru sanatate, te protejeaza impotriva diabetului si bolilor cardiovasculare. Quinoa nu contine gluten  asa ca o salata cu rosii, rucola si quinoa este numai buna de mancat la masa de pranz.
 
Seminte de dovleac. Te tin departe de boli cardiovasclare, de osteoporoza, dar te ajuta si sa iti mentii un ficat sanatos. Ei bine, semintele de dovleac sunt numai bune de mancat deoarece contin cantitati importante de fier, magneziu, zinc, fosfor si mangan. Adauga-le in salata si vei simti un gust patrunzator.
 
Broccoli. Doar o singura portie de broccoli iti poate aduce aproape 10% din cantitatea de fier de care corpul tau are nevoie. Broccoli este bogat si in Vitamina C si K si, de asemenea, ne ajuta sa prevenim boli grave precum cancerul. Broccoli este delicios preparat la cuptor, iar pentru un plus de gust, ii poti adauga cascaval peste.
 
Ciocolata neagra. Atunci cand ai pofta de un desert, dar care nu te ingrasa, gandeste-te numai la ciocolata neagra. Are putine calorii, contine antioxidantii, iar o portie de ciocolata neagra asigura 20% din cantitatea de fier de care ai nevoie.
 
Fistic. Este o gustare ideala intre mese si, spre deosebire de alte gustari, contine de patru ori mai mult fier. Consumul de fistic te poate ajuta si sa incetinesti procesul de imbatranire al pielii, dar si sa diminuezi riscul aparitiei bolii Parkinson. Consuma-l la micul dejun si iti asigura energia de care ai nevoie pentru intreaga zi.

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.63 din 5 - 8 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
    Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0