Ficatul retine substantele daunatoare din sange si elimina toxinele si deseurile din corp, actiune ce poate conduce la distrugerea celulelor hepatice.
Fiind cel mai mare organ solid, ficatul este rezistent si pe masura ce metabolizeaza substantele toxice, continua sa functioneze si sa se regenereze. Cu toate acestea, in timp, deteriorarea celulelor hepatice poate deveni mult mai profunda, iar ficatul nu mai reuseste sa isi indeplineasca functiile in mod corect. Deoarece are un rol central in sanatatea generala, ficatul poate fi sustinut in mod natural prin administrarea unor substante care repara celulele hepatice.
Extractul de frunze de papadie
Procesul de refacere ii permite ficatului sa recupereze masa pierduta fara a afecta viabilitatea intregului organism.
Extractul de frunze de papadie actioneaza ca un puternic diuretic, curata sangele si sistemul digestiv, ajutand la eliminarea metalelor grele din tesutul hepatic si metabolizarea grasimilor.
Papadia este o planta medicinala extrem de eficienta si un aliat benefic pentru ficat. Aceasta contribuie la cresterea productiei de bila si faciliteaza golirea vezicii biliare, fiind indicata in combaterea tulburarilor hepatice.
Extractul de radacina de brusture
Brusturele este foarte valoros din punct de vedere terapeutic. Substantele active din componenta sa precum vitaminele din grupa B, lactona, uleiul volatil, sarurile de potasiu sau tanin au efect de curatare a intregului organism.
Aceasta planta este considerata unul dintre cele mai bune remedii pentru detoxifiere.
Extractul de radacina de brusture favorizeaza eliminarea toxinelor, protejeaza corpul de actiunea substantelor nocive si stimuleaza functia hepato-biliara.
Extractul de anghinare
Ficatul lucreaza din greu in fiecare zi pentru a ne proteja de efectele adverse ale toxinelor si, adesea, organismul este suprasolicitat. Extractul de anghinare este unul dintre remediile naturiste care are grija de sanatate acestuia.
Originara din Etiopia, anghinarea este una dintre cele mai vechi plante cunoscute de om. Inca din cele mai indelungate timpuri, grecii si romanii o foloseau datorita proprietatilor sale hepatoprotectoare si detoxifiante hepatice.
In compozitia plantei au fost identificate substante bioactive precum derivatii cafeoil-chinici, lactonele, flavonele, sterolii, inulina, aminoacizii, pectinele, enzimele si acizii organici.
Astfel, anghinarea este un bun detoxifiant, ajuta la reducerea colesterolului, favorizeaza secretia biliara si stimuleaza capacitatea de regenerare a celulelor hepatice.
Extractul de Schizandra
Recunoscuta de peste doua mii de ani in Japonia si China pentru proprietatile sale terapeutice, schizandra este intalnita la noi in tara doar ca planta de cultura. Fructele acesteia, care combina toate cele cinci gusturi – dulce, sarat, acru, amar si iute, o transforma intr-o planta medicinala unica.
Beneficiile extractului de schizandra asupra sanatatii organismului au atras atentia datorita compozitiei bogate in uleiuri esentiale, acizi si peste 30 de tipuri de lignani, substante care au un puternic efect antioxidant.
Cu toate ca este indicata pentru o gama larga de afectiuni, planta are si actiune hepatoprotectoare. Mai exact, lignanii din compozitia sa ajuta la detoxifierea si protejarea ficatului.
Ghimbirul
Considerat un medicament natural universal pentru tratarea multor boli, ghimbirul este totodata si un remediu exceptional pentru ficat. Potrivit studiilor din ultimii ani, acesta ajuta la buna functionare a ficatului, la curatarea sangelui si la eliminarea toxinelor.
Ghimbirul este util in cazul fibrozei hepatice deoarece creste nivelul unei enzime esentiale pentru procesul corect al organismului, actioneaza asupra parazitilor care ataca ficatul, previne si tratateaza problemele cauzate de steatoza hepatica.
Inclus in dieta zilnica, ghimbirul este un tratament perfect pentru sanatatea si regenerarea ficatului.
Silymarin capsule
Cel mai bun prieten al ficatului este silimariana. Acesta este un principiu activ extras din armurariu, un complex de substante cu proprietati hepatoprotectoare si de refacere a celulelor hepatice. Un ficat sanatos inseamna un organism sanatos, iar silimarina face minuni pentru acest organ important.
Suplimentele care contin silimarina ajuta ficatul sa metabolizeze grasimile, regenereaza celulele hepatice, stimuleaza secretia si eliminarea bilei, protejeaza ficatul impotriva distrugerilor produse de grasimi, alcool, medicamente hepatotoxice, expunere la poluanti, coloranti, conservanti sau pesticide.
Silimarina actioneaza prin inducerea unor modificari structurale la nivelul membranei hepatocitare, impiedicand patrunderea substantelor toxice.
Pentru a nu ajunge in situatia in care ficatul nu isi mai poate indeplini functiile corespunzator, poti urma o cura preventiva de detoxifiere cu preparate pe baza de silimarina. In cazul in care suferi deja de anumite afectiuni, acest antioxidant este excelent pentru sanatatea si revitalizarea ficatului.
Deoarece este necesara o perioada mai lunga de timp pentru a fi eliminate toxinele acumulate, sunt indicate capsulele cu silimarina la reducere 40 de lei. Acestea stimuleaza refacerea celulelor in zonele deteriorate si sporesc productia interna de antioxidanti, diminuand efectele radicalilor liberi.
Celulele hepatice au o durata de viata destul de lunga, cuprinsa intre 300-500 de zile. In cazul in care ficatul este grav afectat, incepe procesul de regenerare in primele 24-48 de ore de la agresiunea suferita. In mod normal, refecerea este spontana prin substantele produse de organism, insa atunci cand acest lucru nu este suficient, remediile naturiste sustin functia hepatica si ajuta la buna functionare a organismului.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
valabila 48h
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!