Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa economisesti bani la cumparaturi

de Lavinia Rorich la 2018-01-23
Cum sa economisesti bani la cumparaturi
In perioadele in care suntem stramtorati cu banii, e bine sa stim cum anume sa facem cumparaturi, fara sa cheltuim in exces. Multe din alimentele pe care le aruncam in cosul de supermarket nu ne trebuie cu adevarat. Iata cateva sfaturi despre cum sa economisesti bani la cumparaturi.


Cumpara fructe si legume de sezon
Legumele si fructele costa mai putin atunci cand sunt peste tot prin piete. Nici nu s-ar pute altfel, pentru ca daca nu s-ar vinde s-ar strica, iar producatorii nu ar mai avea nici un profit. Dincolo de acest aspect, nu are rost sa introduci pe lista de cumparaturi, de exemplu, portocale, vara - sezonul lor incepe cand la noi vine iarna, vara nu sunt bune deloc, sunt seci si sunt si foarte scumpe.

Mergi la cumparaturi in piata si evita supermarketurile
Desi poate parea ciudat, mai ales din cauza pliantelor pe care le primim prin posta si care ne ademenesc cu fel si fel de reduceri. Ideal ar fi sa mergi si sa cumperi chiar de la producator, daca stii pe cineva care sta la tara sau care are o ferma. De multe ori, legumele sunt chiar de 7 ori mai ieftine in piata decat in supermarket. Asa-numitele oferte 3 la pret de 2 din supermarket sunt si ele mincinoase: calculeaza cat vine pretul pe bucata pentru produsele la oferta si vezi cat costa pretul obisnuit - va fi ori nesemnificativ mai mic, ori chiar mai mare.

Cumpara in cantitati mari, impreuna cu prietenii sau rudele
Uneori e mai ieftin sa cumperi cantitati mai mari. Este vorba de alimente neperisabile, precum fasolea, orezul, uleiul, zaharul, faina, etc. Cauta ofertele din supermarketuri si uneste-ti fortele cu rude sau prieteni, ca sa cumparati o cantitate mai mare, baxuri, dintr-un anumit produs. Apoi puteti sa impartiti fara nici o problema.

Mananca ceea ce produci
Daca stai la curte si ai gradina mare, nimic nu e mai placut decat sa cultivi rosii si alte legume pe car apoi sa le culegi singura si sa le mananci. Vor fi mai gustoase si iti vor merge la suflet... sunt rodul muncii tale. Daca nu poti sa ai grija de o gradina mare, poti sa cultivi la scara mica; incearca ardei iuti, busuioc, cimbru, menta sau alte plante aromate ori ceaiuri. Satisfactiile vor fi la fel de mari.

Fa conserve, gemuri si compoturi, pune legume la congelator
Orice conserva, gem sau compot cumparat din comert va fi mai scump decat cel facut acasa; ca sa nu mai spun de nesanatos. Un alt exemplu despre cum sa economisesti bani de cumparaturi este sa iti faci singura conserve de rosii, gem, compot. Pentru iarna, taie rosii in sferturi si baga-le in congelator, in pungi; procedeaza la fel cu ardeii.

Ce greseli faci cand mergi la cumparaturi de alimente >>

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cumparaturi

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre supermarket

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre piata

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0