SuntFericita cauta meniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Carnatii din comert, mix de ingrediente nocive pentru sanatate

de Alina Ilie la 2018-01-24
Carnatii din comert, mix de ingrediente nocive pentru sanatate
Desi nu sunt deloc sanatoase, mezelurile nu lipsesc de pe mesele romanilor. Specialistii in nutritie ne reamintesc ca aceste alimente ar trebui sa se regaseasca cat mai rar pe lista noastra de cumparaturi deoarece sunt daunatoare organismului. Multe dintre mezelurile de pe piata contin cantitati impresionante de apa, grasime, sorici si infime de carne.


Asociatia Pro Consumatori a analizat 116 tipuri de carnati comercializati in marile structuri comerciale si in magazinele unor producatori de produse din carne. Ce au descoperit specialistii in compozitia lor? Conservanti, aroma de fum, coloranti, fosfati, glutamat monosodic si multe alte ingrediente nocive!

Cercetarile efectuatre de catre prof. Martin Wiseman care activeaza in cadrul World Cancer Research Fund releva faptul ca o persoana care consuma un carnat pe zi (aprox. 50 gr) prezinta un risc cu aprox. 20% mai ridicat de a suferi de cancer de colon. Mai mult, neurochirurgul Russell Blaylock subliniaza in lucrarea „Excitotoxinele: Gustul care ucide” ca monoglutamatul de sodiu, potentiator de aroma, supra-activeaza celulele noastre nervoase pana in punctul in care acestea mor.

Este extrem de tentant sa mancam mezeluri, insa atunci cand suntem pusi in situatia unei alegeri nu trebuie sa uitam ca snatatea noastra se ascunde in sistemul digestiv, iar intestinul nu rezoneaza bine cu stabilizatorii (ex. difosfatii, trifosfatii etc), potentiatorii de aroma (ex. monoglutamatul de sodiu), conservantii sau cu diferitele arome de sinteza.

„Din pacate, carnatii comercializati in hipermarketuri si in magazinele producatorilor de produse din carne, cu mici exceptii, nu mai au nimic din consistenta, savoarea, gustul si elementele nutritive ale acestui tip de produs asa cum era fabricat in urma cu cateva decenii. Dintr-un preparat cu o structura consistenta care se obtinea numai din carnuri de porc, oaie, capra si vita de calitatea I, slanina de porc, condimente naturale si sare, astazi, cele mai multe tipuri de carnati, contin carne separata mecanic, proteina animala, extracte vegetale, hidrolizate proteice vegetale, fibre vegetale, uleiuri vegetale, amidon, soia, apa si chimicale din belsug.

La alegerea unui tip de carnati trebuie sa aveti in vedere atat cantitatea de carne din respectivul produs, cat si principalii nutrienti mentionati in declaratia nutritionala, respectiv cantitatea de proteine, grasimi/acizi grasi saturati si continutul de sare. Recomand evitarea acelor sortimente de carnati care au in compozitie aditivi alimentari, precum monoglutamatul de sodiu, caragenanul, carminul si nitritul de sodiu. Totodata, verificati termenul de valabilitate si conditiile de pastrare din spatiul de comercializare. Din cauza continutului ridicat de sare si a unor aditivi alimentari cu risc carcinogen, anumite marci de carnati nu trebuie sa faca parte din alimentatia copiilor si a adultilor cu afectiuni cardiovasculare”, a declarat conf. univ. dr. Costel Stanciu, presedinte APC.

Cu toate acestea, in urma studiului, specialistii au realizat un top 5 al carnatilor fara chimicale:

1. Carnati de Plescoi proaspeti (carne oaie 85%, carne vita 15%) Gabioti;

2. Carnati de porc Maestro (pentru 100 grame de produs finit s-a folosit 110 grame carne de porc) Caroli;

3. Carnati ardelenesti (carne porc 86,99%) Angst;

4. Carnati caprioara Bunatati de Secuime (carne caprioara minim 51%) Authentic Meat;

5. Carnati cerb Bunatati de Secuime (carne cerb minim 51%) Authentic Mea.

In concluzie, nu trebuie sa uitam niciodata ca suntem ceea ce mancam, ca atare ar trebui sa ne pese mai mult alegerile alimentare pe care le facem pentru a preveni diverse boli si afectiuni.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre carnati

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mezeluri

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer

Cele mai citite articole

De multe ori ne trezim tarziu, suntem pe graba si nu apucam sa mancam un mic dejun sanatos, care sa ...
Grasimea de pe abdomen este inamicul numarul unu al siluetei. Toate femeile isi doresc sa scape ...
Stilul vestimentar iti poate evidentia foarte usor trasaturile, mai ales daca este ales corect, cu ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016