Cercetarile efectuatre de catre prof. Martin Wiseman care activeaza in cadrul World Cancer Research Fund releva faptul ca o persoana care consuma un carnat pe zi (aprox. 50 gr) prezinta un risc cu aprox. 20% mai ridicat de a suferi de cancer de colon. Mai mult, neurochirurgul Russell Blaylock subliniaza in lucrarea „Excitotoxinele: Gustul care ucide” ca monoglutamatul de sodiu, potentiator de aroma, supra-activeaza celulele noastre nervoase pana in punctul in care acestea mor.
Este extrem de tentant sa mancam mezeluri, insa atunci cand suntem pusi in situatia unei alegeri nu trebuie sa uitam ca snatatea noastra se ascunde in sistemul digestiv, iar intestinul nu rezoneaza bine cu stabilizatorii (ex. difosfatii, trifosfatii etc), potentiatorii de aroma (ex. monoglutamatul de sodiu), conservantii sau cu diferitele arome de sinteza.
„Din pacate, carnatii comercializati in hipermarketuri si in magazinele producatorilor de produse din carne, cu mici exceptii, nu mai au nimic din consistenta, savoarea, gustul si elementele nutritive ale acestui tip de produs asa cum era fabricat in urma cu cateva decenii. Dintr-un preparat cu o structura consistenta care se obtinea numai din carnuri de porc, oaie, capra si vita de calitatea I, slanina de porc, condimente naturale si sare, astazi, cele mai multe tipuri de carnati, contin carne separata mecanic, proteina animala, extracte vegetale, hidrolizate proteice vegetale, fibre vegetale, uleiuri vegetale, amidon, soia, apa si chimicale din belsug.
La alegerea unui tip de carnati trebuie sa aveti in vedere atat cantitatea de carne din respectivul produs, cat si principalii nutrienti mentionati in declaratia nutritionala, respectiv cantitatea de proteine, grasimi/acizi grasi saturati si continutul de sare. Recomand evitarea acelor sortimente de carnati care au in compozitie aditivi alimentari, precum monoglutamatul de sodiu, caragenanul, carminul si nitritul de sodiu. Totodata, verificati termenul de valabilitate si conditiile de pastrare din spatiul de comercializare. Din cauza continutului ridicat de sare si a unor aditivi alimentari cu risc carcinogen, anumite marci de carnati nu trebuie sa faca parte din alimentatia copiilor si a adultilor cu afectiuni cardiovasculare”, a declarat conf. univ. dr. Costel Stanciu, presedinte APC.
Cu toate acestea, in urma studiului, specialistii au realizat un top 5 al carnatilor fara chimicale:
1. Carnati de Plescoi proaspeti (carne oaie 85%, carne vita 15%) Gabioti;
2. Carnati de porc Maestro (pentru 100 grame de produs finit s-a folosit 110 grame carne de porc) Caroli;
3. Carnati ardelenesti (carne porc 86,99%) Angst;
4. Carnati caprioara Bunatati de Secuime (carne caprioara minim 51%) Authentic Meat;
5. Carnati cerb Bunatati de Secuime (carne cerb minim 51%) Authentic Mea.
In concluzie, nu trebuie sa uitam niciodata ca suntem ceea ce mancam, ca atare ar trebui sa ne pese mai mult alegerile alimentare pe care le facem pentru a preveni diverse boli si afectiuni.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.8
din 5
- 5 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!