Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa fii in forma in orice anotimp? 4 solutii naturale

de Sunt Fericita la 2022-05-03
Cum sa fii in forma in orice anotimp? 4 solutii naturale
Iarna nu-i ca vara - pe asta am lamurit-o de ceva vreme - si daca inainte de inceputul verii, cu totii vrem sa aratam cat mai bine si suntem si motivati, si impulsionati de vremea buna de afara, odata ce vine toamna, lucrurile se schimba: frigul ne face sa mancam compulsiv, iar vremea rece si serile lungi parca ne cam scad motivatia de a merge la sala. Exista solutii naturale, la indemana oricui, pentru a combate astenia de primavara / toamna si pentru a te mentine intr-o forma buna indiferent de anotimp.


Combate carentele nutritionale
 
Rafturile supermarketurilor sunt pline de fructe si de legume si in extrasezon, deci teoretic e mai simplu ca niciodata sa mananci variat si echilibrat. Dar daca esti ca mine, exista o probabilitate serioasa sa nu te tenteze rosiile cu gust de plastic din decembrie.

Daca mai ai si un stil de viata activ, pleci dimineata din casa si te intorci seara, creste probabilitatea ca macar una dintre mesele principale ale zilei sa se transforme in junk food sau sa fie sarita complet. Adaugam si faptul ca iti petreci tot timpul la interior - deci de unde expunere la soare sau vitamina D? - si tabloul unor carente de vitamine si minerale e creionat.

Desigur, alimentatia ar trebui sa fie principala noastra sursa de nutrienti. Dar, atunci cand acest lucru nu e posibil, vorbeste cu medicul sa iti recomande un supliment adecvat.
 
Fereste-te de raceli
 
Da, mai usor de spus decat de facut, si totusi e evident ca racelile sunt o treaba de care ne-am putea lipsi cu totii si am fi mai fericiti. 
Feritul, din pacate, nu prea functioneaza, pentru ca unele viroze pot fi contactate inca inainte de a deveni simptomatice. Ce iti ramane de facut este sa iti stimulezi imunitatea, iar aici exista 3 elemente majore de avut in vedere:
  • Alimentatia echilibrata
  • Cat mai mult sport
  • Cat mai mult timp petrecut in aer liber, indiferent de sezon.
Pentru ca nu prea reusesti sa le respecti zilnic pe toate trei, avand in vedere jobul solicitant si treburile casei, iti recomand sa ajuti organismul cu niste produse naturiste pentru cresterea imunitatii. Evident, dupa ce te consulti cu medicul care iti va confirma ca nu au vreun impact negativ asupra starii tale de sanatate. 
 
Fii activ
 
Si nu, nu e vorba despre cum te trezesti cu noaptea in cap sa pregatesti hainele si micul dejun pentru copii, si apoi robotesti intreaga zi la serviciu, cumparaturi, bucatarie, aspirat si spalat. E vorba despre cum ai grija de corpul tau.
In primul rand: ca sa fii activ nu e nevoie sa mergi neaparat la sala de forta. Nu e musai sa faci aerobic, daca nu iti place. Poti face jogging sau inot. Poti sa te plimbi cu bicicleta sau sa mergi la un curs de zumba sau de dansuri. Exista o multime de activitati care sa iti intretina aparatul cardiovascular, sa iti oxigeneze creierul si sa iti tonifieze muschii.
 
Ofera timp hobby-urilor tale
 
Ca sa ai energie pentru toate chestiile de mai sus, e esential sa ai o buna stare de sanatate mintala. Si e demonstrat ca sanatatea mintala depinde in foarte mare masura de starea ta de bine, de felul in care ai grija si de mintea, si de sufletul tau.
Poate iti place sa faci sau sa decorezi dulciuri, sa colectionezi timbre, sa scrii sau sa faci puzzle-uri. Poate pasiunea ta e legata de gradinarit, de board games sau de cantat. Important este sa gasesti timp, in fiecare saptamana, sa iti practici hobby-ul, sa te bucuri de felul in care progresezi intr-o activitate doar pentru tine. Asta iti va imbunatati starea de spirit si te va ajuta sa te mobilizezi si cand vine vorba de alte activitati, pentru care poate nu ai chef mereu. 
 
Sa fii in forma nu e doar o chestiune de aspect fizic, cat una de care depinde sanatatea ta pe termen lung. Asadar, sa investesti timp si efort in asta e foarte important. Care sunt trucurile tale pentru a te mentine fit?
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre produse naturiste

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cresterea imunitatii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre imunitate

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0