Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa faci oul perfect

Cum sa faci oul perfect
Gatesti oua mereu, dar asta nu inseamna ca le faci cum trebuie. Urmeaza cei cinci pasi pe care ti-i propunem mai jos si vei obtine galbenusul de consistenta ideala.


Oua la minut
Pune ouale intr-o oala mica si adauga suficienta apa rece pentru a le acoperi. Adu-le la punctul de fierbere la foc mediu. Ia oala de pe foc cand apa da in clocot. Pune un capac si lasa totul sa se odihneasca 1, 2 minute. Transfera ouale intr-un bol cu apa rece pentru a opri gatitul (le vei face si mai usor de decojit cand vor fi suficient de reci pentru a le putea lua in mana). Albusul va fi bine patruns, iar galbenusul moale si usor lichid.
Oua ochiuri
Incalzeste 1 lingura de ulei de canola intr-o tigaie nonaderenta la foc mediu.  Sparge oual in doua si pune usor continutul in tigaie. Gateste la foc mediu cam 1 minut. Acopera tigaia si mai asteapta 5 minute, pana cand albusul se coace complet.
Oua taranesti: Pasul 1
Umple o cratita adanca cu vreo 8 cm de apa. Adauga 1 lingura de otet alb (care va ajuta la coagularea albusului). Adu pana la punctul de usoara fierbere. Sparge oul in doua si strecoara continutul in apa.
Oua taranesti: Pasul 2
Asteapta 5 - 7 minute, ajustand focul pentru a mentine o bolboroseala usoara a apei, pana cand albusul se face, iar galbenusul este inca moale.  Mai lasa un pic, daca vrei galbenusul tare.
Oua taranesti: Pasul 3
Scoate ouale cu o paleta gaurita si pune-le pe un servet de hartie.
 
 sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate


Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta  in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ou

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016