Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Crede si nu cerceta sau... cerceteaza si alege ce vrei sa crezi?

Crede si nu cerceta sau... cerceteaza si alege ce vrei sa crezi?
Nu este in intregime corect sa spunem ca budismul este o religie. Spunem calugari, dar la fel de bine ii putem numi filozofi. E adevarat ca nu toti dintre acestia sunt maestri spirituali deoarece este nevoie de ani de pregatire pentru a atinge acel punct, insa budismul ramane, fara niciun dubiu, o filozofie de viata inainte de a fi religie.


Budismul nu acuza alte religii existente si rareori acestea sunt amintite in cartile scrise de calugarii tibetani care vor sa impartaseasca celorlalti invataturile si experientele unei vieti traite in comuniune cu tot ceea ce exista.

Buddha spunea ca nu trebuie sa crezi in ceva doar pentru ca e scris in cartile tale religioase. Sa nu crezi in ceva doar pentru ca majoritatea prefera acel lucru. Sa nu crezi in traditii doar pentru ca acestea exista de sute de ani. Sa crezi insa, dupa o atenta analiza si observare, in ceea ce este rational si ii ajuta pe cei din jurul tau. Cand descoperi un astfel de lucru, atunci il poti accepta si trai altfel.


Mai exact, daca simti ca poti gasi fericire intr-o invatatura si asta iti ofera o alinare pe care nu o gasesti in alta parte, nu te opreste nimeni sa nu incepi sa traiesti conform acelei filozofii. Budismul, prin faptul ca este o filozofie de viata, poate fi combinat cu orice alta religie existenta. Cu toate acestea insa, in multe religii sunt interzise alte credinte, iar asta inseamna doar ca acei oameni aleg sa creada in lucrurile pe care traditia de sute de ani le-a impus.

Credinta te ajuta sa treci peste greutatile vietii. Dar uneori chiar credinta intr-un lucru gresit te poate face sa alegi un drum care s-ar putea sa nu te duca acolo unde iti doresti sa ajungi si sa nu gasesti linistea pe care o cauti. Este important sa stim sa facem diferenta intre bine si rau si sa nu uitam ca suntem liberi sa alegem.

Mai mult decat atat, aceasta libertate vine cu responsabilitatea de a invata in permanenta si cu o dorinta de cunoastere de care nu ar trebui sa uitam. Cel care nu isi doreste sa cunoasca mai mult si sa aleaga de unul singur nu este decat un orb care se plimba printre mii de alti orbi.

Esti singurul om care stie ce este mai bine pentru tine, fie ca tine de religie, de un stil de viata, de un program anume, de locul de munca, de o relatie, de o decizie pe care o iei dupa multe framantari. Si atunci cand constientizezi cu adevarat ca puterea sta in mainile tale, ce te mai poate opri sa faci schimbarea pe care ti-o doresti?

Traieste asa cum vrei cu adevarat pentru ca viata ta esti tu impreuna cu cei din jur. Gaseste o armonie in tot ceea ce faci. Sa te trezesti dimineata fara ganduri razlete care vin inca dinspre ziua trecuta si fara sa incerci sa gasesti solutii pentru lucruri care nu mai pot fi schimbate tocmai pentru ca fac parte din trecut. Viata ta e aici, acum. Alege sa fii fericita.


Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre religie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre filozofie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cunoastere

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre traditii

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0