Totodata, specialistul afirma ca practicantii constata, dupa mai putin de o luna, ca yoga nu reprezinta doar exercitii fizice, ci mai ales concentrare pe respiratie, senzatii si emotii.
“Odata ce depasim stadiul fizic al practicii, ne vom initia intr-o calatorie complexa si extrem de frumoasa, in care vom ajunge sa cunoastem si sa infruntam temerile noastre cele mai profunde, dar sa ne si bucuram de cele mai importante valori cu care ne-a inzestrat Natura”, explica profesorul de yoga.
Cum se mediteaza? Un exemplu de meditatie
Exista o singura regula clara, specificata de catre toti meditatorii de top, initiati si maestri: aceea de a avea coloana vertebrala dreapta si perpendiculara pe podea, ca si cand ar fi o punte de legatura intre Pamant si Cer.
“In timpul acestui tip de meditatie, este necesara postura corpului dreapta, activa, iar ca spatiu, putem alege natura (plaja sau iarba), podeaua, patul sau canapeaua. Pozitia picioarelor este una reconfortanta, fie ca stam cu picioarele incrucisate, turceste sau in posturi Hatha Yoga destinate meditatiei, fie asezati pe un scaun, evitand insa sa ne rezemam spatele.
Pozitia palmelor difera de la caz la caz, in functie de ceea ce vrem sa obtinem; fie plasam palmele impreunate in mudra specifica lui Buddha – intotdeauna cu palma dreapta deasupra si degetele mari unite, iar celelalte patru odihnind in poala sub nivelul ombilicului – fie ca sunt asezate pe genunchi, cu palmele in sus, sau in diferite mudra (gesturi) ce atrag energie, aduc emotii si efecte specifice.
Odata respectati pasii de baza, meditatia incepe printr-o relaxare profunda, prin exercitii de urmarire a respiratiei si focalizare asupra gandurilor si emotiilor. Liderul spiritual Dalai Lama, pe care am avut deosebita onoare de a-l cunoaste personal intr-o calatorie initiatica in India, adauga la toate acestea necesitatea contemplarii cu ochii semi-deschisi asupra unui obiect exterior, cat mai simplu pentru inceput, plasand limba undeva in cerul gurii, deasupra dintilor.
Meditatia poate dura de la 10 minute la cateva ore, in functie de timpul disponibil, urmarind ca prin acea contemplatie, sa ajungem sa ne golim mintea de ganduri si de a ajunge la o stare de calm interior. Aceasta va duce la eliminarea rapida a stresului, imbunatatirea calitatii somnului, cresterea capacitatii de concentrare, sau focalizare a mintii, precum si la o stare emotionala optima”, conchide Dana Tupa.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 3.88
din 5
- 21 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!