Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa luminezi terasa sau balconul: sfaturi de la experti

de Sunt Fericita la 2020-12-09
Cum sa luminezi terasa sau balconul: sfaturi de la experti
Terasa sau balconul sunt oaza de evadare in serile calde ale anului, locul in care poti da petreceri sau spatiul de relaxare intr-o seara linistita alaturi de un pahar de vin si o carte buna. Dar, pentru a te putea bucura de timp de calitate pe terasa, ai nevoie sa o mobilezi adecvat, dar si sa o luminezi. 


Cui nu ii place sa stea cu picioarele goale pe iarba, pe una dintre treptele terasei si să fie singura cu gandurile sale, intr-o seara de iunie? La ce ar trebui sa fii atenta cand cumperi si alegi lampi de gradină? Iata cum sa iti prelungesti sederea pe terasa sau pe balcon cu sfaturi de la specialisti. 

Fii in siguranta

Iluminatul in exterior este diferit de cel interior. Pe balcon si pe terasa, este necesar sa folosesti corpuri de iluminat cu un IP ridicat, care determina rezistenta lampii la factorii externi si, mai presus de toate, la umiditate. IP-ul minim este de 44, iar, daca doresti sa instalezi lumina in piscina sau in mici decoratiuni cu apa, trebuie sa alegi modele cu un IP mare -  67 sau 68, în funcÈ›ie de volumul de apă.

Asigura o eficienta energetica buna

Un mediu frumos luminat este, intr-adevar, relaxant, dar poate presupune si costuri ridicate ale energiei electrice. Din fericire, exista solutii de iluminat eficiente din punct de vedere energetic. LED-urile sunt mult mai eficace decat becurile traditionale.  De asemenea, durabilitatea unei astfel de iluminari este de câteva ori mai mare decat cea a becurilor conventionale sau a lampilor cu halogen. Daca le amplasezi în apropierea casei si vrei sa le lasi aprinse pe timpul noptii, ia-ti perdele pentru dormitor si draperii opace care sa nu lase lumina sa fie reflectata în interior. Restul casei poate ramane fara perdele, caci iluminatul extern ar putea crea o lumina ambientala pe timp de noapte.

Investeste in calitate superioara

Corpurile de iluminat de exterior, care ar trebui sa fie durabile, pot fi confectionate din otel inoxidabil sau aluminiu, materiale care rezista la ploi, vant sau ger pană la zece ani. Un alt sfat util este sa incerci sa instalezi sisteme independente de iluminat, cum ar fi lămpi individuale. In acest fel, daca una se strica, poti sa o inlocuiesti rapid, fara sa fie nevoie sa schimbi întregul sistem. Alege sisteme cu LED-uri, în detrimentul celorlalte tipuri, deoarece ele te vor putea salva multi ani de înlocuire.

Solutii de iluminat extern

Pe balcon sau pe terasa, lampile de perete, dar si stalpii de iluminat sunt cei mai potriviti. Daca primul model contureaza subtil casa si pune in evidenta culoarea fatadelor, stalpii pot duce lumina mai departe de casa si ilumina chiar si gradina. 

 

Nu ezita sa iei contact cu natura cat mai des, inclusiv noaptea, deoarece ea poate sa aduca emotii pozitive in viata ta. Este important sa ne putem opri - cel putin pentru o clipa - si sa fim linistiti cu gandurile noastre, chiar daca acest lucru are loc la lumina lampadarelor exterioare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Rodia este un fruct delicios si nutritiv cu o istorie bogata si origini stravechi. Desi poate parea ...
    Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
    Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0