Putere antioxidanta
Ciresele sunt o sursa de antioxidanti, inclusiv polifenoli, melatonina, carotenoizi, vitamina E si vitamina C. Acesti antioxidanti protejeaza organismul de boli de inima si cancer.
Promoveaza un somn odihnitor
Ciresele contin melatonina, serotonina si triptofan, care ajuta la reglarea ciclurilor de somn. Consumul de cirese poate imbunatati calitatea si durata somnului.
Reduc efectele inflamatiei cronice
In plus, au proprietati antiinflamatorii si pot reduce concentratiile de oxid nitric si biomarkerii asociati cu boli inflamatorii.
Ajuta in caz de atacuri de guta
Pot reduce simptomele gutei. A fost demonstrat ca reduc nivelul de acid uric in sange si ajuta in cazul atacurilor de guta.
Scad nivelul de colesterol
Ciresele pot reduce nivelul de colesterol "rau" si imbunatati raportul trigliceride/HDL (colesterol "bun") in organism. Consumul de cirese a fost asociat cu reducerea tensiunii arteriale sistolice si diastolice. Polifenolii prezenti in cirese au proprietati vasodilatatoare si antihipertensive.
Previn si ajuta la tratamentul diabetului de tip 2
Ciresele sunt o sursa ideala de carbohidrati pentru persoanele cu diabet de tip 2. Acestea au un indice glicemic scazut si pot ajuta la reducerea hiperglicemiei, stresului oxidativ si a markerilor inflamatori asociati cu diabetul de tip 2.
Ofera o stare buna de spirit
Ciresele dulci au fost asociate cu reducerea nivelului de cortizol si anxietate, precum si cu imbunatatirea starii generale de spirit.
Reduc simptomele artritei
Proprietatile antiinflamatorii ale cireselor pot ajuta la reducerea simptomelor artritei si a altor afectiuni inflamatorii.
Imbunatatesc memoria
Consumul de cirese poate imbunatati memoria si functia cognitiva.
Scad riscul dezvoltarii cancerului
Mai mult, ele pot reduce riscul de dezvoltare a cancerului pancreatic, mamar, hepatic, de colon, de piele si pulmonar, datorita continutului de compusi fenolici.
Reduc riscul de boli de inima
Ciresele, in special antocianinele pe care le contin, pot reduce riscul de boli de inima prin inhibarea peroxidarii lipidice si interferarea cu procesele inflamatorii. Sunt o sursa excelenta de vitamina C, iar consumul adecvat de vitamina C a fost asociat cu reducerea riscului de boli de inima.
Ajuta la mentinerea greutatii
Continutul de fibre si indicele glicemic scazut al cireselor le fac ideale pentru mentinerea greutatii corporale.
Scad nivelul de proteina C reactiva
Ciresele pot reduce nivelul de proteina C reactiva (PCR), un marker important al inflamatiei in organism, care poate creste riscul de atac de cord si accident vascular cerebral.
Foto: pixabay.com
Sursa: https://nutritionstripped.com/
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4
din 5
- 4 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!