Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa te relaxezi dupa o zi grea de munca

de Sunt Fericita la 2021-12-21
Cum sa te relaxezi dupa o zi grea de munca
La sfarsitul unei zile de munca epuizante, nimic nu poate fi mai relaxant decat sa petreci putin timp in gradina, printre plantele care iti bucura toate simturile, oferindu-ti energia vie de care ai nevoie. Gradinaritul reprezinta poate cel mai linistitor hobby si o metoda eficienta de a combate stresul, reducand secretia de cortizol, cunoscut si ca hormonul stresului. Pe langa faptul ca faci miscare, iti incarci plamanii cu aer curat si iti iei doza necesara de energie solara, vei avea si satisfactia unei gradini superbe, creata chiar de tine. Gradina ta se va face remarcata prin culori unice si parfumuri de neegalat.


Efortul pe care il depui pentru gradinarit activeaza circulatia sanguina si elibereaza endorfinele, hormonii fericirii. Miscarea este cea mai eficienta arma in lupta impotriva stresului, iar in gradina vei descoperi cat de usor este sa uiti de probleme, sa te relaxezi dupa o zi de munca, sa scapi de griji si sa iesi din rutina zilnica. Atunci cand ne punem corpul la treaba, fluxul de sange din organism creste odata cu cantitatea de oxigen, iar tensiunea si anxietatea se diminueaza.  

Gradinaritul poate combate stresul intr-un mod mult mai eficient decat efortul intens, inhiband hormonii stresului. Aceasta activitate linisteste mintea si corpul, iti ofera o pauza de la grijile zilnice, iar atentia pe care o acorzi plantelor atunci cand le uzi sau le cureti te ajuta sa te detasezi de orice problema.

Timpul petrecut in mijlocul naturii te ajuta sa te deconectezi de galagia si aglomeratia din oras. Atunci cand te apuci de gradinarit, cel mai bine ar fi sa lasi deoparte orice ti-ar putea distrage atentia de la armonia naturii, cum ar fi telefonul sau tableta. Fa exercitii de respiratie, care te vor relaxa si binedispune. Inspira si expira profund. Si lumina naturala elibereaza stresul si tensiunea, care se pot declansa atunci cand organismul nu stie ce ora este. Expunerea retinei la lumina soarelui regleaza ritmul circadian si creste aportul de vitamina D.     

Mai mult, studiile medicale au demonstrat o legatura intre bacteria vaccae, care se gaseste in solul din gradina si nivelul serotoninei, hormonul care scade anxietatea si creste nivelul de concentrare. Atunci cand lucrezi pamantul si il pregatesti pentru plantare, poti inhala aceasta bacterie benefica, cu care natura te rasplateste pentru timpul petrecut in mijlocul ei. Iata cele 3 soiuri de trandafiri recomandate de specialistii FamousRoses si planteaza-i chiar tu, iar contactul cu pamantul si frumusetea desprinsa din povesti a florilor iti vor aduce o satisfactie imensa.  

Daca vrei sa te simti si mai aproape de natura, stai macar cateva minute cu picioarele desculte in iarba proaspata si vei fi inundata de o senzatie de bine. Totodata, mersul descult in iarba accelereaza refacerea tesuturilor si inlaturarea durerilor musculare in urma exercitiilor solicitante. Corpul stocheaza electronii din sol, pe care ii va folosi ori de cate ori apare un traumatism.               

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.86 din 5 - 7 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre trandafiri

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre hobby

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre gradinarit

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0