Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Studiu: Femeile mai inalte traiesc mai mult

de Sunt Fericita la 2019-01-24
Studiu: Femeile mai inalte traiesc mai mult
Un studiu publicat in "Journal of Epidemiologi&Community Health" desfasurat de-a lungul a mai multor ani a concluzionat ca femeile inalte traiesc mai mult.


O alta constatare a cercetatorilor a fost ca 60 de minute de activitate zilnica au fost asociate cu sanse ridicate pentru femei de a ajunge la 90 de ani. Activitatea fizica este asociata cu durata de viata mai lunga pentru ambele sexe, dar se pare ca barbatii sunt, oricum, mai activi in viata de zi cu zi. Recomandarea pentru femei este de 60 de minute de sport zilnic.
 
Speranta de viata a crescut de-a lungul ultimelor decenii, dar a inceput sa stagneze in unele tari unde nivelul de obezitate si cel de sedentarism sunt crescute.
 
Studiile anterioare au analizat legatura dintre greutate, activitatea fizica si varsta inaintata, dar majoritatea fie au combinat ambele sexe, fie s-au concentrat doar pe barbati.
 
Femeile si barbatii au o durata de viata diferita, ce poate fi influentata de factori precum hormoni, gene si stil de viata. Pentru a explora aceste diferente, oamenii de stiinta au analizat datele dintr-un studiu olandez, care a inclus 120.00 de barbati si de femei, cu varsta cuprinsa intre 55 si 69 de ani.
 
Scopul a fost sa descopere legaturi intre inaltimea, greutatea si activitatea fizica si probabilitatea atingerii varstei de 90 de ani. In plus, au fost urmarite diferentele dintre femei si barbati. 7807 de participanti (3646 de barbati si 4161 de femei) au furnizat informatii referitoare la inaltime, activitate fizica in timpul liber, greutate la momentul respectiv si greutate la varsta de 20 de ani. Datele au fost preluate in anul 1986.
 
Activitatile fizice au inclus gradinaritul, plimbatul cainelui, mersul pe jos, sau cu bicicleta si diverse sporturi, fiind mai apoi grupati in categorii, in functie de durata zilnica de miscare, astfel:
  • Mai putin de 30 de minute
  • 30-60 de minute
  • 90 de minute sau mai mult
 
Participantii au fost mai apoi monitorizati pana la moarte, sau pana la varsta de 90 de ani, depinde care a fost prima.
 
Cercetatorii au considerat ca si alti factori au putut influenta, cum ar fi daca participantii au fost fumatori, cantitatea de alcool pe care o consumau, nivelul de educatie si consumul obisnuit de energie.
 
433 de barbati (16,7%) si 944 de femei (34,4%) au supravietuit pana la varsta de 90 de ani.
 
Femeile care au atins aceasta varsta au fost mai inalte si au cantarit mai putin atat la inceputul studiului, cat si la 20 de ani, comparativ cu cele mai scunde si mai plinute.
 
In plus, femeile care au avut o inaltime mai mare de 1,70 m au avut sanse cu 31% mai mare de a ajunge la 90 de ani, comparativ cu cele cu inaltimea sub 1,60 m.
 
Printre barbati nu au fost sesizate astfel de asocieri. Totusi, barbatii care au facut miscare peste 90 de minute pe zi au avut sanse cu 39% mai mari sa ajunga la 90 de ani

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre femei

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre inalte

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre barbati

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre speranta de viata

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0