Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Stil de viata echilibrat: sfaturi pentru sanatatea inimii

de SuntFericita.ro la 2022-07-08
Stil de viata echilibrat: sfaturi pentru sanatatea inimii
Bolile cardiovasculare sunt prima cauza de deces la nivel mondial, de aceea nu e niciodata prea devreme sa te ocupi de sanatatea inimii tale. Iata cateva recomandari utile, facute de specialisti.


1. Du o viata activa
 
O inima sanatoasa e o inima antrenata. Activitatea fizica este esentiala pentru sanatatea inimii. Asociatia Americana pentru Cardiologie recomanda cel putin 150 minute de activitate fizica moderata sau 75 minute de activitate fizica intensa in fiecare saptamana.
Fie ca preferi sa alergi sau sa inoti, sa practici mersul norvegian sau sa mergi la sala, important este sa dedici acest minim de timp sportului. 
Este foarte important ca activitatea fizica aleasa sa fie una care sa iti placa, astfel incat sa nu o percepi ca pe o corvoada. Testeaza pana gasesti ce ti se potriveste si tine-te de ea!
 
2. Bucura-te de grasimile sanatoase, elimina-le pe celelalte
 
Grasimile sunt grasimi, nu-i asa? Nu chiar. Exista grasimi sanatoase si grasimi nesanatoase. Cele bune provin din surse vegetale, nuci, seminte si peste si actioneaza reducand riscul de boala cardiovasculara. Grasimile bogate in acizi grasi omega-3 contribuie direct la sanatatea inimii, reglând pulsul.
Ar trebui, pe de alta parte, sa renunti la sosuri, creme si prajeli si sa le inlocuiesti cu ulei de masline sau avocado. 
 
3. Renunta la stilul de viata sedentar
 
Chiar daca faci sport timp de 180 minute pe saptamana, un stil de viata sedentar iti poate afecta sanatatea in mod negativ. Lucrul la calculator timp de ore intregi, privitul la televizor si chiar cititul trebuie facute cu cap: ia pauze la fiecare ora si fa putin stretching ca sa te dezmortesti.
Pentru a evita sedentarismul, umple-ti timpul liber cu tot felul de activitati: plimbari, gradinarit, dans, Pilates. Pentru o inima sanatoasa ar trebui sa te ridici in picioare cel putin un minut la fiecare jumatate de ora si sa faci o pauza pentru activitati fizice usoare timp de 5 minute la fiecare ora. 
 
4. Nu fuma si evita fumatul pasiv
 
Se stie ca fumatul are efecte nocive importante asupra sanatatii, dar stiai ca are un impact negativ direct asupra inimii? Fumatul este una dintre cauzele majore ale afectiunilor coronariene, ce pot determina infarct.
Fumatul determina acumularea de grasimi in interiorul vaselor de sange. Dar si fumatul pasiv are aceleasi efecte, prin urmare e recomandat sa eviti fumul de tigara cu orice pret.
 
5. Scapa de kilogramele in plus
 
Kilogramele in plus sunt un dusman important al sanatatii inimii. Obezitatea antreneaza o presiune suplimentara asupra peretilor arterelor si iti obliga inima sa lucreze in plus. De asemenea, isi creste riscul de ateroscleroza, care poate conduce la hipertensiune arteriala, boala cardiovasculara, infarct miocardic sau atac vascular cerebral. Inainte de a te ingrijora in legatura cu simptomele miocarditei infectioase, fii atent la stilul tau de viata!
Studiile au demonstrat ca excesul de grasime in zona abdomenului iti creste riscul de boala cardiaca, fiind corelat adeseori cu hipertensiune arteriala si hipercolesterolemie. 
 
6. Odihneste-te suficient 
 
Poate ca o sa fii uimit sa afli ca sanatatea inimii tale depinde in mare masura de calitatea somnului. Somnul profund se asociaza cu o scadere a tensiunii arteriale si a frecventei cardiace. Pe de alta parte, persoanele private de somn au cel mai mare risc de afectiuni cardiovasculare. 
 
7. Ingrijeste-ti dantura
 
Sanatatea cardiaca si sanatatea orala au o legatura neasteptata, dar demonstrata prin studii stiintifice. Iar igiena dentara deficitara iti poate compromite integritatea inimii.
Bacteriile care determina boli gingivale cresc riscul de afectiuni cardiace. Ingrijirea danturii reduce nivelul de inflamatie generala din organism, asa ca periaza dintii de 3 ori pe zi. 
 
E important sa ai grija de corpul tau, iar sanatatea inimii pare, in mod special, importanta. Ai grija de ea prin schimbari simple ale stilului de viata! 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate


Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta  in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre viata echilibrata

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre stil de viata

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016