Viata este plina de puncte de cotitura care ne forteaza sa intelegem ca exista mai mult decat ne-am imaginat in primul plan de interpretare al lucrurilor: cand ai un copil, cand iti moare cineva apropiat, cand afli un diagnostic grav.
Toate aceste momente au efectuld e a ne scutura din somnul existential anterior in care ne este asa de usor sa ne scufundam din cauza rutinei zilnice.
Trezeste-te fericita – cand te trezesti, aloca-ti cateva momente pentru a constientiza ce se intampla in jurul tau. Simte finetea cearsafului, caldura luminii care intra in camera si cantecul pasarelelor. Bea-ti cafea in liniste si bucura-te de fiecare inghititura. Trebuie sa-ti incalzesti palmele cu cana, inspira aroma cafelei si gusta-i savoarea. Uita-te pe geam si vezi cum se trezeste la viata si restul lumii.
Mergi pe jos la munca – daca mergi pana in statie la tramvai, foloseste momentele astea pentru a opri telefonul si a te bucura de ce vezi in calea ta: primii ghiocei, balerinii cei noi din picioare, noul afis publicitar din colt. Simte-ti picioarele cum ating pamantul si constientizeaza cum respiri. Conecteaza-te la lumea din jurul tau.
Gaseste-ti pacea – stai cateva momente deoparte si reconecteaza-te la tine insati. Mediteaza, alunga-ti nebunia gandurilor din cap si simte carnea fiecarei senzatii sau emotii. Nebunia vietii te poate face sa te pierzi si asta inseamna ca te indepartezi si de copii, colegi, mediul tau.
Bucura-te de mancare mai mult – Savurarea gustului mancarii este un ritual omenesc fundamental de care uitam adesea. Nu-ti infuleca micul dejun sau pranzul.
Stai mai mult cu familia – e important sa petrecm timp cu oamenii la care tinem. Fericirea de lunga durata nu inseamna sa simtim placere prin posesii materiale (desi cultura moderna cam asta ne spune). Bineinteles ca este important sa avem experiente placute. Dar exista fericire dincolo de momentan. Nu fi critica cu tine insati – accepta-ti sentimentele si lasa-le sa zboare. Este foarte usor sa cazi in obiceiuri negative, sa dobandesti trasaturid e personalitate negative. Asa cum vin, lasa-le sa si plece.
Daruieste – micile gesturi de bunatate te ajuta sa schimbi lumea. Doneaza unei organizatii caritabile, angajeaza-te sa ajuti un batran. Cercetarile arata ca sentimentul inaltator il imbraca si pe cel care care daruieste si pe cel care primeste. Dar, stiintific demonstrat, daruitorul are parte de cea mai mare doza de serotonina si dopamina produse de creier.
Fa-ti un hobby sau invata o noua limba straina – daca incepem activitati noi vedem lumea altfel, cu ochi proaspat deschisi. Nu e bine sa te lasi prada obisnuintei. Provoaca-te si fa pasul spre noi oportunitati.
sursa foto: www.sxc.hu
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
