Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Astenia de primavara: cum sa o combatem si trucuri pentru a ne recapata energia

de Alina Ilie la 2024-02-26
Astenia de primavara: cum sa o combatem si trucuri pentru a ne recapata energia
Pentru multi dintre noi, aceasta perioada poate fi insotita de oboseala si lipsa de energie, fenomen cunoscut sub numele de astenie de primavara. Aflati mai jos cum sa o combatem si la ce trucuri putem apela pentru a ne recapata energia.


Ce este astenia de primavara?

 
Astenia de primavara este un fenomen caracterizat prin oboseala, slabiciune, lipsa de concentrare si chiar iritabilitate. Este important de mentionat ca astenia de primavara nu este recunoscuta oficial ca o afectiune medicala distincta, ci mai degraba ca o reactie a organismului la schimbarile de sezon si la ajustarea la conditiile meteorologice noi.
 

Astenia de primavara - simptome
 

Simptomele asteniei de primavara pot varia de la o persoana la alta, dar includ in mod obisnuit:
 
- Oboseala sau letargie persistenta
- Dificultati de concentrare sau focalizare
- Irritabilitate si schimbari de dispozitie
- Slabiciune musculara sau dureri
- Susceptibilitate crescuta la stres
- Perturbarea modelelor de somn
 

Cum combatem astenia de primavara?


Exista mai multe strategii care pot ajuta la ameliorarea efectelor sale si la promovarea starii generale de bine:
 
1. Prioritizarea somnului:
Mentinerea unui program constant de somn este esential pentru combaterea oboselii. Esential este sa aveti intre 7-9 ore de somn de calitate in fiecare noapte si sa stabiliti o rutina relaxanta inainte de culcare pentru a semnala corpului ca este timpul sa se relaxeze.
 
2. Gestionarea stresului:
Practicati tehnici de reducere a stresului, cum ar fi meditatia, exercitiile de respiratie profunda sau yoga pentru a ajuta la gestionarea nivelurilor de stres. Implicarea in activitati pe care le apreciati si petrecerea timpului in aer liber poate avea, de asemenea, un impact pozitiv asupra starii de spirit si nivelurilor de energie.
 
3. Mentinerea unei activitati fizice:
Activitatea fizica regulata este esentiala pentru stimularea energiei si combaterea oboselii. Activitati precum mersul pe jos, ciclismul sau gradinaritul sunt alegeri excelente pentru primavara. Profitati de zilele mai lungi petrecand timp in aer liber in fiecare zi. Expunerea la lumina naturala a soarelui ajuta la reglarea ceasului intern al corpului si poate imbunatati starea de spirit si nivelurile de energie.

Citeste si: Sa facem Yoga: cele mai cunoscute tipuri de Meditatie >>
 
4. Mentinerea unei dieta echilibrate:
Concentrati-va pe consumul unei diete echilibrate, bogate in fructe, legume, cereale integrale si proteine slabe. Includeti in dieta alimente bogate in vitamine si minerale, cum ar fi fructele citrice bogate in vitamina C si legumele cu frunze bogate in magneziu, pentru a creste nivelul de energie. Iata alimentele de primavara care fac minuni pentru sanatatea ta >>
 
5. Hidratarea:
Ramaneti hidratat consumand suficienta apa pe parcursul zilei. Deshidratarea poate agrava senzatia de oboseala, asa ca este important sa beti cel putin 8-10 pahare de apa zilnic, mai mult daca sunteti activi sau petreceti timp in aer liber.
 
6. Limitarea cofeinei si a zaharului:
In timp ce cofeina si zaharul pot oferi un impuls de energie temporar, ele pot duce si la scaderi de energie mai tarziu. Limitati consumul de bauturi cofeinizate si gustari dulci, in special dupa-amiaza si seara.
 
 
Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre astenie de primavara

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre oboseala

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0