In timpul curateniei din locuinta, chiar daca ne dorim sa scapam mai usor, in mod involuntar facem cateva greseli care nu fac altceva decat sa ne ocupe si mai mult timp. Iata ce greseli facem cu totii si cum trebuie sa le evitam:
Strangi prea multe hartii. Facturi, bonuri, pungi si pungulite, ziare, chitante sau orice brosuri le pastrezi prin casa doar ca sa iti ocupe spatiile inutil. Lucrurile iti aglomereaza locuinta si o fac sa para dezordonata, chiar daca ea este curata. Stabileste-ti un loc in care sa iti pastrezi toata corespondenta si incearca saptamanal sa sortezi si sa arunci ceea ce nu este cu adevarat important.
Intri incaltat in casa. Chiar daca spui ca intri pentru cateva secunde ca ai uitat un obiect, deja ai murdarit pardoseala si ai adus inauntru microbii si bacteriie. Incearca sa iti amenajezi la intrarea in casa un loc in care sa iti fie mai comod sa te incalti ori sa te descalti. O bancuta pe care sa te asezi, dar si un suport de incaltaminte in care sa iti pastrezi incaltamintea, mai ales atunci cand vii cu ea murdara de afara.
Stergi praful abia dupa ce ai terminat curatenia. Praful trebuie sters inainte de a da cu aspiratorul. Camera trebuie curatata de sus in jos pentru a lasa praful sa cada pe podea si pentru a-l aspira ulterior.
Nu faci curat la timp. Nu este indicat sa faci curat in momentele in care nu mai suporti dezordinea din casa. Pentru a nu-ti ingreuna munca, fa cate putin in fiecare zi. Spala hainele atunci cand se strang mai multe in cos, spala vasele dupa fiecare masa si aspira o data la cateva zile pentru a evita formarea in exces a prafului.
Nu faci patul de dimineata. Chiar daca dormitorul este curat, in momentul in care patul este nefacut camera va arata aglomerata si dezordonata. Sa iti faci patul dimineata este prima activitate a zilei care te va ajuta sa te mentii in forma si sa iti duci toate planurile la bun sfarsit.
Folosesti prea mult detergent de haine. Daca pui prea mult detergent in masina de spalat, hainele nu se vor limpezi suficient de bine, ba chiar vor ramane reziduri de detergent care atrag bacterii. Foloseste intotdeauna cat detergent este recomandat pentru cantitatea de haine pe care o speli sau chiar mai putin daca consideri ca nu este necesar. Prea mult detergent te va face sa irosesti si bani pe produse, dar si o cantitate de apa prea mare pentru clatirea hainelor.
Sursa foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
